blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Eylül, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Devrek’te bin 683 kişi abonelik kaydı olmadan su kullanmış

Devrek Belediyesi, abonelik kaydı olmadan su kullanan bin 600’den fazla kişiyi belirledi. Birtakım vatandaşların borçlarını ödememek için sayaç değiştirdiği ortaya çıktı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye takımları, ilçe genelinde yürütülen saha çalışmaları sonucunda bin 683 kişinin rastgele bir abonelik kaydı olmadan su kullandığını ortaya çıkardı. Ayrıyeten kimi abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı belirlendi. Belediye yetkilileri, usulsüzlüklerin tespit edilmesinin akabinde gerekli müdahalelerin başlatıldığını bildirdi. Açıklamada, bu durumun sadece belediye bütçesine ziyan vermediği, birebir vakitte halkın ortak hakkı olan kamu malına da ziyan verdiği vurgulandı.
Açıklamada, "Yıllardır göz gerisi edilen kıymetli bir problemle kararlılıkla uğraş ediyoruz. Yapılan saha çalışmaları sonucunda, tam 1.683 kişinin hiçbir abonelik kaydı olmadan su kullandığı tespit edilmiştir. Ayrıyeten birtakım abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı anlaşılmıştır. Belediyemiz grupları, bütün meskenleri tek tek gezerek bu usulsüzlükleri tespit etmiş, gerekli müdahalelere acilen başlamıştır. Bu durum sadece belediyemizin mali yapısına ziyan vermemekte, birebir vakitte halkımızın ortak hakkı olan Beytül Mal’a ziyan vermek manasına gelmektedir. Her fırsatta lisana getirdiğimiz üzere kul hakkı, en büyük vebaldir. Bugün suyu kesilen birtakım vatandaşlarımız bulunmaktadır. Fakat bu bireyler, uzun müddettir hiçbir fatura ödemeden su hizmetinden faydalanmış, buna karşın bu durumu sorgulamamıştır.
Attığımız bu adımlar yalnızca bir su kesintisi değil; adaletin, hakkaniyetin ve kamu malının korunması ismine atılmış kıymetli bir adımdır. Devrek Belediyesi olarak biliyoruz ki, su bir emanettir. Herkesin eşit ve adil formda faydalanabilmesi için uğraşımız kararlılıkla sürecektir. Bu süreçte özveriyle çalışan tüm belediye çalışanımıza teşekkür ediyoruz" sözlerine yer verildi.
Devrek Belediyesi, suyun ortak bir kıymet olduğuna dikkat çekerek, herkesin eşit ve adil halde hizmetten faydalanabilmesi için kontrollerin kararlılıkla süreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
15 Ekim, 2025 10:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TİGAD Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Nafiz Koca’ya Silahlı Saldırı: TİGAD’dan Sert Tepki

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Elazığ İl Temsilcisi, Elazığ Kent Konseyi Başkanı ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Gazeteci Mehmet Nafiz Koca, Elazığ’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olayın ardından saldırgan kısa sürede gözaltına alındı ve sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Saldırının hemen ardından hastaneye kaldırılan Koca, geçirdiği başarılı operasyonun ardından normal servise alındı. Sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı sert bir dille kınadı.
Geçgel, “Kıymetli temsilcimiz ve meslektaşımız Mehmet Nafiz Koca’ya yönelik bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı, yalnızca bir gazeteciye değil; basın özgürlüğüne, ifade hürriyetine ve halkın doğru bilgi alma hakkına yönelmiş açık bir tehdit girişimidir. Gazetecilere sıkılan her kurşun, aslında topluma, demokrasiye ve adaletin sesine sıkılmıştır,” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere yönelik hiçbir tehdidin basını susturamayacağını belirten Geçgel, “Kimse basını korkutabileceğini zannetmesin. Biz susmayacağız, kalemimizi eğmeyeceğiz, gerçeğin izini sürmeye devam edeceğiz,” dedi.

Failin gözaltına alınmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Geçgel, saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini belirtti:

“Varsa azmettiriciler de ortaya çıkarılmalı ve en ağır cezayı almalıdır. TİGAD olarak meslektaşımızın yanındayız, bu saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız. Gazetecilere yönelik şiddetin cezasız kalmaması için hukuki ve kamuoyu nezdinde tüm girişimleri kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Genel Başkan Okan Geçgel, Mehmet Nafiz Koca’ya acil şifalar dileyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

TİGAD, basın mensuplarına yönelik her türlü saldırının karşısında durmaya ve basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin