Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’te 15 Temmuz ve Milli Birlik Günü

Devrek Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen 15 Temmuz programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Kaymakamlık tarafından organize edilen 15 Temmuz etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.” 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı”na Cumhuriyet Alanında açılan 15 Temmuz isimli serginin açılması ile başlandı.
Protokol heyeti tarafından kabristan ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi, öğlen namazı öncesinde Merkez Yeni Camide Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif okunmasından sonra bisiklet turu düzenlendi. Akşam namazının ardından organize edilen etkinliklerde ise, “Ne Destanlar Yazılır” Video Gösterimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, İmam Hatip Hayrettin Taşçı tarafından Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması“30 Kuş” adlı şiiri videosu, katılımcılara Pilav İkramı,15 Temmuz videosu gösterimi, İmam Hatip Yunus Emre Çayıroğlu tarafından Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunması, Devrek İlçe Müftülüğü İlahi Korosu tarafından hazırlanan İlahilerin okunması. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının İzlenmesi, iki öğrenci tarafından 15 Temmuz şiirlerinin okunması, İlçe Müftülüğü İlahi Korosu tarafından hazırlanan İlahilerin okunması. İlçe Müftü Vekili Güngör Çakan tarafından kapanış duasının yapılması ve salaların okunmasının ardından program sona erdi.
Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, daire müdürleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2025 11:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ramazan Bayramı’nda Safranbolu’da 300 ton lokum satılması bekleniyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 300 ton lokum satılması bekleniyor.

"Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan tarihi ilçede, Türk kent kültürünün bugüne kadar bozulmadan gelen en önemli lezzetlerinden birisi olan lokumun safranlı başta olmak üzere; damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 30 çeşidi yerli ve yabancı turistlere sunuluyor.

Kilosu çeşitlerine göre değişkenlik gösteren Safranbolu lokumlarının en çok tercih edilenler arasında fındıklı hindistan cevizli, çifte kavrulmuş ve safranlı lokumlar yer alıyor.

Diğer lokumlara göre hafif, katkısız olması ve boğazı yakmaması Safranbolu lokumlarının dikkat çekici özelliğini ortaya koyuyor.
Lokum üreticisi yaptığı açıklamada, 4 günlük bayram tatilinin 9 güne çıkmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Bayram tatili ile Safranbolu turizminin en az olduğu dönemden çıkıldığını ifade den Sezer, "Bu haber bize müjde gibi geldi. 9 günlük tatilde hem ara tatilin de birleşmesiyle yoğun bir talep bekliyoruz. Biz hazırlıklarımızı yapmıştık zaten 4 günlük yapmıştık ama çalışmalarımız tabii aynı zamanda devam ediyor" dedi.

Sezer, 'Safranbolu lokumu' denince akla öncelikle fındıklı hindistan cevizli lokum geldiğini aktararak şunları söyledi: "Bunun yanında çifte kavrulmuş lokum ve son zamanlarda safranlı lokum da tabii en çok tercih edilen ürünlerimizden. Bizim toplamda helva lokum olarak 30 çeşide yakın üretimimiz var ama ilk başta saydığım bu üç çeşit bizim en çok tercih edilen ürünlerimiz."

Safranbolu genelinde bayram süresi boyunca 250-300 ton lokumu satılacağını tahmin ettiklerini dile getiren Sezer, "Artık misafirlerimizi bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.