Zonguldak’ın Devrek ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen yılın ilk sabah namazı buluşmasında vatandaşlar Merkez Camide bir araya gelerek kaynaşma ve dayanışmanın örneğini sergilediler.
Düzenlenen sabah namazı buluşmasında cemaate hitap eden Devrek müftüsü Murat Mutlu, “Kıymetli cemaatimiz öncelikle kurumumuz tarafından organize edilen yılın ilk sabah nazmında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinizden Allah razı olsun. Yeni yılık ilk sabah namazında ve diğer namazlarımızda bir araya geldiğimiz gibi inşallah cennette de Allahüteala bizleri araya bir araya getirmeyi nasip eder. Hepinize tekrar teşrifleriniz için tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
Organize edilen ve Merkez İbrahim Ağa Caminde gerçekleştirilen yılın ilk sabah namazı buluşmasında ilçede yaşayan vatandaşlar camiye akın ederek yeni yılın ilk sabah namazını birlikte eda etmenin mutluluğunu yaşadılar. Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti tesbihatlar ve İlçe Müftüsü Murat Mutlu tarafından yapılan dualar Devreklilerin gönüllerine taht kurdu. Programın ardından namaza iştirak eden cemaate çorba ikramında bulunuldu.


Devrekliler yeni yılın ilk sabah namazı buluşmasında bir araya geldiler
Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda Bilim Rüzgarı: 19 proje görücüye çıktı
Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, öğrencilerin bilimsel merakını ve üretkenliğini desteklemek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Okul bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin uzun süreli araştırmaları sonucu ortaya çıkan 19 özgün proje sergilendi.
Fen Bilimlerinden teknolojiye geniş yelpaze
Toplam 19 projenin yer aldığı sergi, fen bilimlerinden teknoloji tasarıma kadar geniş bir alana yayılan içeriğiyle dikkat çekti. Öğrencilerin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini sergilediği fuarda, her bir stantta projelerini sunan genç araştırmacılar katılımcılardan tam not aldı.
“Öğrencilerimizin vizyonu genişliyor”
Fuarın açılışında konuşan Okul Müdürü Hüseyin Öztürk, akademik başarının bilimsel projelerle taçlandırılmasının önemine vurgu yaptı. Öztürk, “Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin vizyonunu genişletirken, geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için de güçlü bir zemin hazırlıyor. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Proje Yürütücüsü Emel Çorak liderliğinde yürütülen hazırlık sürecinde öğrenciler, bilimsel metodolojiyi temel alarak projelerini profesyonel standartlarda hazırladı. Hem öğrenciler hem de ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim sunan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, okulun bilimsel çalışmalarındaki kararlılığını gösterdi.

