DEV-FED'den Gezi Turu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Nisan, 2015 07:31 tarihinde yayınlandı
0
0

DEV-FED’den Gezi Turu

KASTAMONU Devrekani Federasyonu Genel Başkan Yaşar Kayacan, “Devrekani’ye gereken destek ve katkı verilecek, TOBB’un ilçemize yapacağı MYO içinde hız verilmesi sağlanacak” dedi.
Devrekani Federasyonu (DEV-FED) Genel Başkanı Yaşar Kayacan ve Yönetimi 29-30 Mart Tarihleri arasında Kastamonu ve Devrekani İlçesi’ni kapsayan 2 günlük gezi programı düzenledi.
DEV-FED olarak Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte tamamlanan gezi programı hakkında bilgi veren Kayacan şunları söyledi:
“İki günlük gezi turumuzda ilk gün Kastamonuspor 1966 ile Turhalspor arasında oynanan maçı protokol ribününden yönetimimle birlikte izledik ve Kastamonuspor 1966’ın galibiyetine bizler de ortak olduk ve aynı sevinci ve duyguyu paylaştık, Kastamonuspor’u şampiyonluğa götüren tüm emeği ve katkısı geçenlere DEV-FED adına teşekkür ediyorum. İlk gün maçı seyrettikten sonra da Devrekani ilçesine geçtik.29 Mart Pazar günü saat 14.00’da Devrekani Kaymakamı Ercan Erkol’ın katılımı ile, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu’nun da iştirakleri ile STK temsilcileri, Köy Muhtarları ile Belediye Düğün Salonu’nda geniş kapsamlı gerçekleştirilen “Devrekani’nin Sorunlarını İstişare” toplantısını gerçekleştirdik. Devrekani sorunlarını ve yapılması istenenleri dinledik ve karşılıklı istişarelerde bulunarak da yapılması istenenler hakkında da notlarımızı aldık.DEV-FED faailyet ve çalışmaları ile yeni yapılacak ve üzerinde çalışılan projeler hakkında bilgi verdik. Yine Türkiye Odalar ve Borsa Birliği (TOBB) tarafından yapımı geciken Meslek Yüksek Okulu binası hakkında da bilgi aldık, gecikmenin öenlenmesi ve binanın bir an önce yapılması içinde gerekli adımların atılması ortak kararını aldık.
Vali Şehmus Günaydın’ı ziyaretimizde de bu konu ile ilgili bilgi verdik. Devrekani ilçesinin hem ticari hem de ekonomik kalkınması ile ilgili de konuşmalar yaparak, bu konuda ilçenin kalkınması ve sorunlarının da giderilmesi için neler yapılacağı ile ilgili görüşlerimizi bildirdik. Devrekani kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, STK’lar ve diğer vatandaşların istekleri oaln patates ve diğer ilçede yetişebilecek ürünlerin üretiminin artırılması içinde geniş çapta çalışmaları birlikte yapmaya karar verdik ve yine bu üretilen ürünlerin muhafazası için de soğuk hava depoları ve diğerlerinin de yapılmasına da hız vermeyi planladık. Büyük hayvan potansiuelini barındıran ilçemiz için et entegre tesisleri yapılmasını gündeme getirdik. Kurban üreticilerinin İstanbul başta olmak üzere diğer illerde ucuz satış yeri ve lojistik destek vermek için de çalışma yapacağız. İstanbul’da yapılan piknik ve diğer faaliyetlerimize Devrekanili hemşehrilerimizin de katılması için destek istedik. Bizde DEV-FED olarak Devrekani’ye gerekli destek ve katkıyı vereceğiz.”
Devrekani ziyareti ardından, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan’ı, saat 15.30’da Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ ve akabinde de Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan Kayacan, bu ziyaretlerinin de çok faydalı ve yararlı geçtiğini, ilçemiz için gerekli olan yapacaklarımızı ve istenenleri de bu ziyarette aktarma imkanı bulduklarını, ziyaretleri sırasında büyük ilgi ve alaka gösteren tüm herkese de teşekkür ettiklerini ifade etti.
DEV-FED Başkan ve yönetimi önceki gün akşam ziyaretlerini tamamladıktan sonra İstanbul’a geri döndüler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
akademik calisma
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi’nden Akademik Çalışma: Türkiye–İran İlişkilerine Yeni Bir Bakış

Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç’in kaleme aldığı “XXI. Yüzyıl Başlarında Türk Dış Politikası Çerçevesinde Türkiye–İran İlişkileri” adlı kitap yayımlandı.

Uluslararası ilişkiler ve dış politika alanında hazırlanan eser, Türkiye ile İran arasındaki ilişkileri tarihsel arka planı ve güncel gelişmeler ışığında ele alıyor. Akademisyen Kitabevi tarafından yayımlanan ve 2026 yılında okuyucuyla buluşan kitap, yaklaşık 172 sayfadan oluşuyor.

Dr. Özcan Büyükgenç’in daha önce yüksek lisans tezi olarak hazırladığı çalışma, güncellenerek kitap haline getirildi. Eserde; iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve bölgesel ilişkiler çok boyutlu bir perspektifle incelenirken, özellikle 21. yüzyıldaki dönüşüm süreci analiz ediliyor.

Kitapta ayrıca Türkiye ve İran’ın jeopolitik konumları, enerji politikaları, bölgesel rekabet ve iş birliği alanları gibi konular da kapsamlı şekilde değerlendiriliyor. Her iki ülkenin Orta Doğu siyasetindeki belirleyici rolüne dikkat çekilen çalışma, akademik çevreler kadar konuya ilgi duyan okuyucular için de önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Dr. Büyükgenç, kitabın oluşum sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, çalışmasının uluslararası ekonomi-politik alanındaki akademik birikiminin ürünü olduğunu belirterek, eserin geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmasını temenni etti.

Yeni yayımlanan bu eser, Türkiye–İran ilişkilerini anlamak isteyenler için güncel ve kapsamlı bir başvuru kaynağı olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin