Derelerin Karadeniz’e taşıdığı ağaç kütüğü ve odunlar Rizeliler’in kışlık yakacağı oldu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:21
Güneş 06:47
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:08
Yatsı 20:28
İmsaka son --:--
derelerin karadenize tasidigi agac kutugu ve odunlar rizelilerin kislik yakacagi oldu IUBsf6c1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Derelerin Karadeniz’e taşıdığı ağaç kütüğü ve odunlar Rizeliler’in kışlık yakacağı oldu

Rize’de hafta sonu yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında derelerin Karadeniz’e taşıdığı odunlar Rizeliler’in kışlık yakacağı oldu.

Rize’de hafta sonu şiddetli yağışın tesiriyle derelerin debisi yükselerek taşkınlara sebep oldu. Ardeşen ilçesi ve Çamlıhemşin’de de Fırtına Deresi önüne kattığını denize kadar götürdü. Denize inen tonlarca odun ise kışlık yakacağını karşılamak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Dev kütüklerin dere ile indiği denizde kıyıya vuran odunları toplamak isteyen vatandaşların testereleriyle mesaisi sabahın birinci saatlerinde başladı.

Dalgalarla kayalara vuran odunlardan 3 ton topladığını, 2 tonda parayla alarak destek yapacağını ve bu sayede kışı geçireceğini söz eden Adem Durmaz isimli vatandaş “Bu odunlar bize dağdan, yaylalardan geldi, biz de topluyoruz. Yaş değil, kuru odunlar geldi. Burada zayi olacağına topluyoruz bizde. Yaklaşık 3 ton odun topladım. Onları çıkardım. Burada artık son bir yük yapıyorum, otomobille taşıyabileceğim kadar. Otomobil da doldu, artık gideceğim. Kış için illaki destek yapacağız 1-2 ton daha. Karın yağmasına bağlı birazda, soğuk olursa bu kadar yetmez. Sıcak olursa yeter” dedi.

Heyelanın getirdiği odunlardan yaklaşık 5 ton civarında topladığını lisana getiren Ensar Yeralmaz ise “5 ton odun topladım. Başka kışı geçiririm bununla. Almaya kalksam tonu 3 bin 500 TL. Dalgalar ortasında toplamak sıkıntı oluyor fakat ne yapalım iş yok, güç yok, para yok” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yunus emre cift basimiz dik bir sekilde avrupaya veda ediyoruz fesZ4Kgs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Yunus Emre Çift: “Başımız dik bir şekilde Avrupa’ya veda ediyoruz”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor’un defans oyuncusu Yunus Emre Çift, Rayo Vallecano’ya karşı kazanmalarına rağmen elendikleri Avrupa kuparına başları dik bir şekilde veda ettiklerini söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda deplasmanda İspanyol ekibi Rayo Vallecano’yu 1-0 yenen Samsunspor’da maç sonu açıklamalarda bulunan Yunus Emre Çift, “İlk maçı 3-1 kaybetmiştik. İspanya’ya sonuna kadar inanarak gelmiştik. Hocamız bize yapmamız gerekenleri çok iyi çalıştırdı. Planımız da işledi. Gönül isterdi ki bu turu geçelim ama buradan başımız dik bir şekilde ayrılıyoruz. Samsun’un bir evladı olarak takımımla gurur duyuyorum. Elimizden geleni yaptık. Turu geçip, Türkiye’yi temsil etmeye devam etmek isterdik ama buraya kadarmış” dedi.

Avrupa kupalarına katılımın bir alışkanlık haline gelmesi gerektiğine de vurgu yapan Çift, “Bizim için Avrupa’da mücadele etmek gurur verici bir süreç. Uzun yıllar sonra tekrar Avrupa’da yer aldık. Samsun halkını ve Türkiye’yi iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü Avrupa’da tecrübeli bir takım değiliz. Buna rağmen tüm turnuva boyunca iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Umarım, bu durum Samsunspor’da bir alışkanlık haline gelir. Bunun için de takım olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin