Depremi Fırsatçılığı Buna Denir - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Şubat, 2023 15:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Depremi Fırsatçılığı Buna Denir

Tüm Türkiye Kahramanmaraş Merkezli 10 İlde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin yasını tutarken,  Safranbolu’daki fırıncılar  ekmeğin fiyatına sessiz sedasız zam yaptı.

Tüm Türkiye Kahramanmaraş Merkezli 10 İlde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin yasını tutarken, fırsatçılarda boş durmadı. Vatandaşların yaşanan deprem felaketindeki üzüntüsünü fırsat bilen Safranbolu’daki fırıncılar 4 TL olan 200 gramlık ekmeğin fiyatını 5 TL yaptı.

İŞTE YENİ FİYATLAR

Son yapılan zammın ardından Safranbolu’daki ekmeğin fiyatı  şöyle:

200 gr. Ekmek 5 TL; 400 gr Ekmek 10 TL, 300 gr Sarı Buğday Ekmek 10 TL, 600 gr Sarı Buğday Ekmek 20 TL, 300 Gr Çavdar Ekmek 10 TL, 300 gr Tam Buğday Ekmek 10 TL, 300 gr Mısır Ekmek 10 TL, 300 gr Kepek Ekmek 10 TL, 600 gr Köy Ekmek 20 TL.

VATANDAŞLARDAN YAPILAN ZAMMA TEPKİ

Vatandaşlar yaptıkları açıklamada; “Ülke olarak yaşanan deprem felaketinin yasını tuttuğumuz şu dönemde depremi fırsat bilerek zam yapan fırıncıları ve bağlı bulundukları odayı şiddetle kınıyoruz. Bizler deprem bölgesinde vatandaşlarımıza yardım için seferber olmuşken, sizler yaşanan acıları fırsata çevirerek, vatandaşın cebindeki üç kuruş paraya göz diktiniz.  Akaryakıt fiyatları düşerken, dolar kurunda herhangi bir değişiklik yaşanmazken bu zam işi de nerden çıktı” diyerek sitem ettiler. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sektorlerin sorunlari ve talepleri samsun tso gundeminde Dd1uHk8Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Sektörlerin sorunları ve talepleri Samsun TSO gündeminde

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı, yılın ilk buluşmasında sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantıda söz alan müşterek meslek komiteleri temsilcileri, sektörlerindeki güncel gelişmeleri değerlendirirken, yaşanan sorunları ve öncelikli ihtiyaçları gündeme taşıdı.

Samsun TSO Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile Meclis Başkanı Haluk Akyüz’ün yönetiminde gerçekleştirildi. Yılın ilk Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı’nın açılışında konuşan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, müşterek meslek komitelerinin düzenli olarak bir araya gelmesinin yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ile Oda Muamelat Yönetmeliği hükümleri gereğince, komitelerin yılda iki kez müşterek toplantı yaptığını hatırlatan Murzioğlu, bu toplantıların sektörlerin nabzını tutmak açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Murzioğlu: “Güçlü işletmeler, güçlü ekonomi için çalışıyoruz”

Komite üyeleri tarafından dile getirilen talep ve beklentilerin titizlikle kayıt altına alındığını belirten Murzioğlu, bu görüşlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını ve sürecin yakından takip edileceğini ifade etti. Ortak akıl ve iş birliği anlayışının, sektörlerin ve işletmelerin güçlenmesinde kritik bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Murzioğlu, “Hedefimiz, üyelerimizin ihtiyaçlarını doğru şekilde tespit ederek, çözüm odaklı çalışmalar yürütmek ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlamaktır. Daha güçlü işletmeler, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir gelecek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Samsun TSO, tüm üyelerimizin ortak çatısı olarak, sektörler arası iletişimi ve iş birliğini güçlendirmeyi sürdürmektedir” dedi.

Sektör sorunları gündeme taşındı

Toplantının devamında söz alan meslek komiteleri temsilcileri, özellikle son dönemde sektörlerinde yaşanan ekonomik gelişmeler, karşılaşılan zorluklar, finansmana erişim, istihdam ve maliyet artışları gibi başlıklarda değerlendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin