Depremde ağır hasar almıştı yıkımına başlandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Eylül, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Depremde ağır hasar almıştı yıkımına başlandı

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 18 Nisan’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından bir kısmı hasar gören cami minaresi devrilme tehlikesi nedeniyle yıkılmıştı. Yapılan inceleme sonucu ibadete uygun olmadığı tespit edilen camiye de yıkılma kararı verildi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesine bağlı Malum Seyit Mahallesi’nde bulunan Yenimahalle Camii, 18 Nisan’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar aldı. Deprem sonrası yapılan incelemelerde, bir kısmı hasar alan cami minaresi devrilme tehlikesi nedeniyle kontrollü bir şekilde yıkıldı. AFAD tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından caminin de yıkılmasına karar verildi. Deprem sonrası mahalle sakinlerinin ibadetlerini sürdürebilmeleri için bir okulun bahçesine çadır kurulduğu ve ibadetlerin burada devam ettiği öğrenildi. Camide yapılacak yıkım çalışmasının kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

“İbadete uygun olmadığı tespit edildi”

Deprem sonrasında yaşanan süreci anlatan Yenimahalle Camii İmam Hatibi Mehmet Sapanca, “18 Nisan’da meydana gelen depremde minaremiz zarar görerek yıkıldı. Camimizin de AFAD tarafından yapılan incelemeler sonucunda ibadete uygun olmadığı tespit edildi ve yıkılmasına karar verildi. Şu anda ibadetlerimizi, vilayetimizin de desteğiyle kurulan çadırda gerçekleştiriyoruz. En kısa sürede camimiz tamamen yıkılacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu r9OuC2N6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.

Kaza, İnebolu-Kastamonu karayolu İskir mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, I.K. yönetimindeki 37 BC 975 plakalı FİAT marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak takla attı. Otomobil kazadan yara almadan kurtuldu.

Takla atan otomobil yoldan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin