Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Şubat, 2020 12:46 tarihinde yayınlandı
0

DEPREM KAPIDA AMA ÖNLEM!!!

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası tekrar yapı güvenlikleri gündeme gelirken, Karabük’te bu yönde nasıl bir çalışma yapılıyor merak ediliyor. Şimdiye kadar başta okullar olmak üzere bazı kurum binaları depreme dayanıksız olduğu için yıkılırken, özel mülkiyetler için nasıl bir çalışma yapılacağı, bu konuda Belediye başta olmak üzere ilgili kurumların nasıl bir yol izleyeceği kamuoyu tarafından merak ediliyor

Şimdiye kadar ülkemizde meydana gelen depremlerde binlerce can göçük altında kalırken, buna rağmen halen ülkemizde deprem gerçeği gerçek gündeme oturmadı.

Yapı denetimleri başta olmak üzere, bir çok konuda eksiklikler bulunurken, “deprem değil, çürük binalar öldürüyor” gerçeği iyi algılanamadı. Her deprem sonrası yapı denetimi, eskiden yapılan binaların tespiti ve analizlerin yapılması gündeme gelirken, bir arpa yol alınamıyor. Karabük’te şimdiye kadar kentsel dönüşüm kapsamında bir takım çalışmalar yapılsa da halen orta şiddetli bir depremde can ve mal kaybı oluşturacak binaların olduğu belirtiliyor.

OKULLAR VE KAMU KURUMLARI YENİLENİYOR

1999 depremi sonrasında tüm ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de bir çok okul binası ve kurum binaları yıkılıp yenilenirken, bazı bina ve okullarda ise güçlendirme çalışması yapıldı. Son olarak geçtiğimiz hafta Karabük ve Safranbolu’da 6 okulun yıkım kararı alındı.

Kamu kurumlarında gerekli çalışma yapılırken, özel mülkiyetler için nasıl bir çalışma yapılacağı merak ediliyor.

BİNANIN SAĞLAM OLMASI YETMİYOR

Hayati risklerin ve yaralanmaların önlenmesi için binanın sağlamlığı kadar elektrik tesisatı, asansör, dış cephe gibi yapı elemanlarını sabitleyen dübellerin ve taşıyıcı sistemlerin sağlamlığı da önemli olduğu vurgulanırken, doğalgaz ve elektrik kaçağı gibi sebeplerle gerçekleşebilecek yangınlara karşı ise pasif yangın durdurucu ürünlerin kullanılması gerektiği, bu önlemler alınmadığı takdirde, olası bir deprem anında bina içinde gerçekleşen bir kaza diğer pek çok kazayı da beraberinde getirebileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin