Reklam
Reklam

Deprem anı kamerada

deprem ani kamerada 69bGUgud jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da gece saat 03.10’da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem, bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre Karadeniz’de Samsun körfezi 18.27 km derinlikte Atakum ilçesinde saat 03.10’da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gece saat 03.10’da meydana gelen deprem 23 saniye sürdü. Bir işyerinin kameralarına yansıyan deprem anında ışığın beşik gibi sallandığı ve ağaçlarda bulunan kuşların panikle uçtuğu görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında iş birliği

kastamonu universitesi ile yunus emre enstitusu arasinda is birligi 3cSEK5ek
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında eğitim, araştırma-geliştirme, ölçme-değerlendirme ve kültürel faaliyetleri kapsayan İş Birliği ve Tanıtım Protokolü imzalandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, beraberindeki heyetle birlikte Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Kastamonu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. M. Onur Hasdedeoğlu, YEE Türkçe Öğretimi Dairesi Başkanı Doç. Dr. Emrah Boylu ve Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Fatih Demirel katıldı.

Ziyarette, Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar ve iş birliği imkanları ele alındı. Görüşmelerde Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimi, uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler ile eğitim ve kültür alanlarındaki iş birlikleri değerlendirildi. Görüşmelerin ardından Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında iş birliği ve tanıtım protokolü imzalandı.

Protokol çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsünün eğitim, araştırma-geliştirme, ölçme-değerlendirme ve kültürel faaliyetlerine akademik destek sağlayacak. Yunus Emre Enstitüsü ise üniversiteye dijital materyal, eğitim kaynakları ve teknolojik altyapı desteği sunacak. Ayrıca TÖMER bünyesinde yürütülecek faaliyetlere de katkı sağlanacak. Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarının, Yunus Emre Enstitüsünün sertifika programları, sınavlar ve uluslararası nitelikteki eğitim faaliyetlerinden daha geniş ölçüde yararlanmasının hedeflendiği belirtildi.

İmza töreninin ardından Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin