Reklam
Reklam
denetimlerde 159 arac trafikten men edildi YTJ55Vc7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Denetimlerde 159 araç trafikten men edildi

DÜZCE(İHA) – Düzce genelinde polis ve jandarma trafik ekiplerince yapılan denetimlerde 17 bine yakın araç, motosiklet, okul servisi denetlendi, 159 araç trafikten men edildi.

Düzce’de Jandarma ve Polis Trafik ekipleri tarafından suçların önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması için 6- 12 Nisan tarihleri arasında icra edilen denetimlerde 17 bine yakın araç, motosiklet, okul servisi kontrol edildi. Yapılan kontrollerde kusurlu görülen bin 893 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı, 159 araçta trafikten men edildi.

Yetkililer ehliyetsiz araç kullanan, emniyet kemeri takmayan, ışık donanımı kurala uygun olmayan, araçlarında teknik olarak değişiklik yapan, kırmızı ışık ihlali yapan, hız kurallarına uymayan ve yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücülere yönelik denetimlerin arttırılarak devam edeceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencileri egitim gordukleri ilcenin tarihi ve kulturel yerlerini gezdi gjdbnxK8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Üniversite öğrencileri, eğitim gördükleri ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde üniversite öğrencileri, eğitim gördükleri ilçenin tarihi, turistik ve kültürel yerlerini ziyaret ederek tanıma imkanı buldu.

Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri için eğitim gördükleri için eğitim gördükleri ilçeyi tanımaları amacıya gezi düzenlendi. Ormancılık Bölümü, Avcılık ve Yaban Hayatı Programı öğrencileri, düzenlenen gezide Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal koordinesinde, teorik olarak derslerde öğrendiklerini doğada uygulamalı olarak görme imkanı buldu. Yüksek katılımın olduğu gezi çerçevesinde ilk olarak Araç ilçesinin milli mücadele ruhunu yansıtan Araç Harp Müzesi ziyaret edildi. Ziyarette Kıbrıs Gazisi olan Araç Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Hepcan, Harp Müzesi hakkında bilgiler verdi.

Şehir turu ile devam eden gezi kapsamında öğrenciler, Araç Kalesi, Kötürüm Beyazıt Camii ve bölgenin sosyal tarihini simgeleyen Vakıflar Hamamı’nı da gezdi. Öğrencilere tarihi binaların mimari mirası hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler daha sonra Kaya Mezarları’nı gezdi.

Kültürel turun ardından doğa gezisi yapan öğrencilere Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal tarafından bölgenin yaban hayatı ve bitki örtüsü anlatıldı. Doğa turizminin potansiyeli ve yaban hayatının korunarak ekonomiye kazandırılması konularında stratejik bilgiler aktarılan öğrenciler öğrenciler doğada ilkyardım uygulamalarını da öğrendi.

Geziyle ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, “Öğrencilerimize sadece kitaplardaki bilgileri değil, doğanın gerçeklerini ve zorluklarıyla nasıl başa çıkacaklarını öğretiyoruz. Dersler masa başında, dört duvar arasında değil, sahada ve uygulamanın içinde olur. Bugün öğrencilerimizle tam da bu felsefeyle arazideydik. Sınıf ortamından çıkıp doğanın kalbine daldık. Benim görüşüm her zaman net. Gerçek öğrenme, teorinin pratikle buluştuğu o tozlu patikalarda gerçekleşir. Gençlerin sahadaki enerjisi ve yoğun katılımı ise doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır. Yaban hayatı ve av turizmi alanında donanımlı, sahayı tanıyan uzmanlar yetiştirmek en büyük hedefimiz” dedi.

Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencisi Hasan Uğurlu ise geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Araç ilçesinin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiklerini belirterek, ilçede bulunan hamamı ziyaret ettiklerini söyledi.

Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü öğrencisi Zeynep Yeniyayla da, “Buraların turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bize imkan sağladığı için de Hikmet Haberal hocamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin