DELEGENİN HÜR İRADESİ Mİ, YOKSA!! - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Kasım, 2021 12:41 tarihinde yayınlandı
0
0

DELEGENİN HÜR İRADESİ Mİ, YOKSA!!

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Kongresi ile ilgili geçtiğimiz haftalarda başlayan delege seçimlerinde Şube Başkanlığına aday olan Rıza Taşdelen 85 delegeyi garantilerken, mevcut şube başkanı Hüseyin Doğan ise 33 delegeyi aldı. Diğer iki şube başkan adayı ise 7 delegede kaldı.

Kısa bir süre içinde yapılması beklenilen Belediye İş Sendikası Karabük Şube kongresinde delegenin yüzde 70’ini alan Rıza Taşdelen’in delege çıkamadığından dolayı tüzük çerçevesinde şimdi şube başkanlığına aday olamayacağı belirtiliyor.

Belediye İş Sendikası Karabük Şube’sinde çoğunluğun oyunu alan Taşdelen’in aday yapılıp, yapılmayacağı tartışmaları her geçen gün daha da fazlalaşırken, gözler Genel Başkan Nihat Yurdakul’a çevrildi. Hatırlanacağı gibi Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, “Karabük Şubemizde de herkes aday olma hakkına sahiptir. İşçi hür iradesini ortaya koyar, biz de saygıyla karşılarız. Demokratik, tüzüğümüze ve yasalara uygun bir seçimin teminatı benim. açıklamasını yapmıştı.Genel Başkan Yurdakul, şimdi delegenin yüzde 70’ini alan Rıza Taşdelen’in şube başkan adaylığının önünü mü açacak, yoksa kapatacak mı  merak ediliyor. Rıza Taşdelen’in kongrede aday olabilmesi için delegenin beşte birinin divana önerge vermesi ve bu önergenin oylamada yarıdan çoğunluğunu alması gerektiği belirtildi.

Diğer yandan  delegenin çoğunluğunu alarak büyük bir başarıya imza atan Rıza Taşdalen konuyla ilgili yaptığı açıklamada başarıda ekip arkadaşlarının çok büyük katkısı olduğunu belirterek “ İşçi arkadaşlarımıza ben ve ekibime göstermiş olduklarını bu teveccühden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu delege seçimlerini ben değil biz kazandık. Delege seçimleri öncesi tüm işçilerimizi kucakladık, onları dertlerini dinledik. Onlara yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. İşçi arkadaşlarımız büyük ilgi ile bizleri karşıladılar. Bizleri bağrına bastılar. Yapmış olduğumuz görüşmelerimizde, toplantılarımızda hiçbir zaman ben demedim. Hep biz dedim. Çünkü biz bir aileyiz. Birlik beraberlik içinde olursak her sıkıntının üstesinden geliriz. İşçi arkadaşlarımızın sıkıntılarını ben ve ekibim çok iyi biliyorlar. Bizim bu sıkıntıları çözebileceğimize inan işçi arkadaşlarımız bizlere tam destek. Biz Hür iradenin sandığa yansımasını istiyoruz. Genel Başkanında verdiği sözün arkasında durmasını istiyoruz” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
k23
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 10:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kamyondan kara yoluna dökülen odunlar kaldırıldı

Karabük-Kastamonu karayolunda kamyondan dökülen odunlar, ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kaldırıldı.

Olay, Karabük-Kastamonu karayolu 100. Yıl mevkisinde meydana geldi. G.Y. idaresindeki 81 ACN 078 plakalı kamyonun seyir halindeyken damperinin aniden kalkması sonucu kasada bulunan odunlar kara yoluna savruldu. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Yola saçılan odunlar nedeniyle trafik güvenlik amacıyla tek şeritten sağlandı.

Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından yola dökülen odunlar kaldırıldı. Yol, temizliğin tamamlanmasının ardından yeniden kontrollü şekilde ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin