Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2022 13:34 tarihinde yayınlandı
0

Değirmenci’den Vergi Diliminde Ara Formül Çağrısı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, çalışanların maaşları üzerindeki ağır vergi yükünün önüne geçilmesi için çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Başkan Değirmenci, “Yaşanan hayat pahalılığı ve hızla artan enflasyona karşı Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammı memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak asgari ücret artışına rağmen çalışanların maaşlarında uygulanan vergi dilimleri aynı kaldı. Yılbaşından itibaren geçerli olan gelir vergisi dilimleri, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmasına rağmen, ikinci altı aylık dilimde değiştirilmedi. Bu nedenle de çalışanların eline geçecek net ücretlerde azalma meydana gelmesine neden olundu. Başta üyelerimiz olmak üzere çalışanların ücretlerinde düşüşlere neden olan gelir vergisi dilimlerinin acilen güncellenmesini talep ediyoruz”  dedi.

Hak-İş Konfederasyonu olarak konuyla ilgili geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanlığına Genel Başkan Mahmut Arslan imzasıyla bir çağrı yazısı gönderdiklerini ve aynı şekilde çalışanların kayıplarıyla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığının ziyaret edilerek, mağduriyetin gündeme getirildiğini belirten Değirmenci, konunun takipçisi olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

“VERGİ DİLİMLERİ, ÇALIŞANLARIN ÜCRETİNİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINA ÇEKİYOR”

“Asgari ücretin üzerinde ücret alan çalışanlar, yıl sonuna doğru gelir vergisinin ikinci dilimine girmesiyle net asgari ücretin altına düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak” diyerek yaşanan mağduriyetin boyutlarını anlatan Değirmenci, “Nasıl ki asgari ücrete hayat pahalılığı nedeniyle zam takviminde olmamasına rağmen ek bir zam yapıldıysa, tıpkı bunun gibi gelir vergisi dilimlerinin de ara bir formülle, yılbaşı beklenmeden, en az enflasyon oranında artırılması gerekmektedir. 2022 yılının başından bu yana gıda, akaryakıt gibi tüm mal ve hizmetlerde yaşanan fiyat artışları nedeniyle vergi dilimleri artırılarak, ücretli çalışanların bir nebze de olsa rahatlamaları sağlanmalıdır. Bu kapsamda 2022 yılı ücretlerdeki gelir vergisi dilim miktarlarının gözden geçirilerek, 01.07.2022 tarihinden geçerli olmak üzere, altı aylık enflasyon farkı oranında artırılmasını bekliyoruz. Bu konuda Hükümetimizin ve hatta işverenlerin elini taşın altına koymasını istiyoruz”  diye konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin