Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Aralık, 2017 14:00 tarihinde yayınlandı
0

Değirmenci: “Takım Kümeye Gidiyor”

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci: işçi takımı olan Karabükspor’un bir önce yeni yönetiminin belirlenerek yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi

KARDEMİR’de örgütlü Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, işçi takımı olan Karabükspor’un bir önce yeni yönetiminin belirlenerek yoluna devam etmesi gerektiğini söyleyerek, üzerilerine düşen ne varsa yapmaya da hazır olduklarını kaydetti.
Yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanı sıra yönetimsel boşlukta Süper Lig’in dibine demir atan Kardemir Karabükspor’un kurtarılması için kongre öncesi çalışmalar hızlandı. Son iki aydır Karabükspor’da yaşananların hem kendilerini hem de KARDEMİR’de çalışan işçileri üzdüğünü belirten Çelik – İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Genel başkan olduğum günden bu tarafa Çelik-İş Sendikası olarak Karabük’ün bütün sorunlarında yer alacağımızı ifade etmiştik. En çok geldiğim iklerin başında Karabük geliyor ve gelmeye devam edeceğiz. Başarımızın temeli Karabük’te yaptığımız işler. Ancak Çelik İş Sendikası olarak üyelerimizi serbest bıraktık, Karabükspor’un yanındayız diyerek maçlara gidiyoruz, kombinelerimizi alıyoruz ve aidatlarımızı düzenli yatırıyoruz. Son günlerde yapılan olağanüstü görüşmelerde yönetime sendikadan isim istendi onu da vermiştik. Çelik İş Sendikası bu şekilde üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecek. Bu şehre Çelik – İş Sendikası ile birlikte, belediyesi, valisi KARDEMİR, siyasi partileri, STK’larda üzerine düşeni yapıp biran evvel Karabükspor yönetimi belirlemeleri ve kişiler üzerinde uzlaşmalı. Kümeye gitmekte olan Karabükspor’un yolunu tersine çevirip, kümede kalacak şekilde yeniden yapılanmasını sağlaması lazım. Bu konuda Çelik – İş Sendikasından varsa bir talep bu talebi karşılamaya hazırız. Zaten bir talep beklemiyoruz görevimiz ve sorunumuz olarak görüyoruz. O yüzden bizden önceki yönetimlerde Karabükspor’a konulan ambargoları kaldırdık, göbeğinde olmak için çalıştık. İnşallah aklı selim hakim olur, biran evvel birlik olunup büyüklerimizin önderliğinde başkanı ve yönetimi belirlenip bu sıkıntılı süreç son bulur. Aksi halde 100 bin şehirli bir ketin süper ligde bulunan takımının kümeye gitmesi bu şehre zarar verir, halkı da zarar görmüş olur. Bunu telafi etmek için gücümüzü ortaya koyarak büyüklerimizin önderliğinde çalışkan gayretli bir başkan ve yönetimi belirleyip yolumuza devam etmemiz gerekiyor” dedi.
“TAKIM KÜMEYE GİDİYOR”
İşçilerin de yaşanan durumdan rahatsız olduğu yönünde bir soru üzerine ise Değirmenci, “İşçilerimiz bize Karabükspor’u ve Karabük’ü sevdiklerini söylüyor. Bu gidişata dur denmesi için herkesin sorumluluğunu hatırlayıp vazifesini yerine getirsin diyorlar” diye konuştu.
Yönetimsizlikten dolayı takımın kümeye gittiğini de ifade eden Yunus Değirmenci, “Takım kümeye gidiyor. Durup dururken mi kümeye gidiyor takım. Sahipsiz kalan bir takım kümeye gitmeyip de şampiyonluğa mı oynayacak. Bir şeyler oluyor dememdeki kastım, sahip çıkılmaması yönünde. Herkesin yapması gerektiği sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. Çelik- İş Sendikasının 3 ayakla ilgili sorunu yok. Karabük halkı, KARDEMİR ve Çelik İş çalışanları ile bir bütün. Eksiklik kimdeyse onlar o eksikliğini gidersin.” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin