blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Defne yaprağı kırsal kesimin gelir kapısı oldu

Samsun’un kırsalında yaşayan vatandaşlar son yıllarda defne yaprağı üretimine yönelerek ekonomilerine katkıda bulunuyor.
Alaçam ilçesi Gökçeboğaz Mahallesi Kırıklı Sokak’ta defne yaprağı toplayarak ekonomilerine katkıda bulunan bayanlar, günde 6 saat defne yapraklarını kısımlarından ayıklıyor. Yerlerinde defne yaprağı toplayan Nurşen, Emine, Gülten ve Kevser Uyanık, defne yaprağının yaş halini 35 TL’den sattıklarını söyledi. Üretici bayanlar açıklama yaparak, "Defne ağacı fidanlarını toprağımıza dikip büyümelerini bekliyoruz. Alaçam ilçemizde son yıllarda defne yaprağı üretimi yapan çiftçilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. İhraç eseri olan defne yaprağı üretimi her geçen yıl artarken bilhassa talep nedeniyle bizler satış noktasında hiçbir zorluk yaşamıyoruz. Ayıkladığımız defne yapraklarını şirket sorumlusuna tarttırıyoruz. Yapılan tartı sonunda ise paramızı peşin alıyoruz" dedi.

"Yaş defne yaprağını 35 TL’den alıyoruz"
Defne yaprağı alımı yapan firmanın Karadeniz Bölge Sorumlusu Mustafa Karaca, "Defne yaprağının pazarlamasında hiç külfet yok. Vatandaşlara ve üreticilere bilhassa tavsiye ederim. Alaçam ve Bafra ilçelerinde gelir kaynağı oldu. Bu bölgede çok toplanıyor. Hatta biz buradan Karadeniz Bölgesi’nin her yerine mahsul almaya gidiyoruz. Defne, her mevsim yeşil kalabilen bir bitki. Türkiye’de Akdeniz, Ege ve Orta Karadeniz’de, Bafra, Alaçam, Yakakent ve bölgelerinde yetişiyor. Biz topladığımız defne yapraklarını İzmir’deki şirketimize gönderiyoruz. Fabrikamızda, besin bölümünde kullanılmak üzere baharatlık defne yaprağı kurutma süreci yapılıyor. Ancak defne yaprağı ilaç endüstrisinden kozmetik ve paklık dalına kadar birçok alanda kullanılıyor. Şu anda yaş defne yaprağını kilosu 35 TL’den alıyoruz. Üreticilerimiz bundan büyük bir gelir elde ediyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kuyumcudan 50 gram altın çaldı

Samsun’da bir kuyumcudan 50 gram altın çalan kuşkulu, polis takımlarınca kısa müddette yakalandı.
Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi‘ndeki bir kuyumcuda dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kuyumcu dükkanındaki tezgah üzerinden 50 gram altın çalındı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları, Hırsızlık Ofis Amirliği ile koordineli formda yürüttüğü çalışmada şüphelinin U.Ş. (30) olduğunu tespit etti. Yapılan operasyonla kuşkulu, çaldığı altınla birlikte yakalandı. Ele geçen altınlar kuyumcuya teslim edildi. Borcundan ötürü altın çaldığı öğrenilen U.Ş. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Ofis Amirliği’ndeki sorgusunun akabinde bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin