"Dava açıldı" mesajı ile dolandırılmaktan polis kurtardı - Karabük Haber Postası
dava acildi mesaji ile dolandirilmaktan polis kurtardi fcVRKD1n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

“Dava açıldı” mesajı ile dolandırılmaktan polis kurtardı

Bartın’ın cep telefonuna “dava açıldı” bildirisi gelen bir kişiyi dolandırıcışarın tuzağına düşmekten polismkırtardı. Edinilen bilgiye nazaran Bartın’ın Ulus ilçesindenyaşayan bir kişinin cep telefonuna, tanımadığı bir numaradan “Adınıza isimli dava açılmıştır” bildirisi geldi.

Gelen SMS iletisinin devamında ise “eadlidava.org isimli internet sitesinde hakkınızda “Yasa Dışı Bahis Oynamak hatasından dava açılmış olup 126 bin TL para cezasını ödemeniz gerekmektedir” sözleri yer aldı. Paniğe kapılan şahıs, Ulus İlçe Emniyet Amirliği takımlarına ulaşarak, iletisi gösterdi. Yapılan araştırma ve incelemede şahsın ismine açılan bir dava olmadığı ve rastgele bir suça karışmadığı belirlendi. Gruplar, şahsın bir dolandırıcılık olayından ile karşı karşıya kaldığını belirterek, tuzaklarına düşmemeli konusunda ikazlarda bulundu.

Şahsa dolandırıcılık olayları hakkında ayrıntılı bilgiler veren polis, dolandırıcıların izine ulaşabilmek için de bir çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222222222
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Nisan, 2026 12:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya çardak sözünü yerine getirdi

Saha çalışmalarına verdiği önemle bilinen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, vatandaşlarla birebir iletişim kurarak talepleri yerinde tespit edip hızlı çözümler üretmeye devam ediyor.

Son olarak Soğuksu Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Çetinkaya, burada sohbet eden bir grup teyze ile karşılaştı. Onların sohbetine dahil olan Çetinkaya, teyzelerin bulunduğu alanın yeterince konforlu olmadığını fark etti. Bunun üzerine teyzelerin daha rahat bir ortamda vakit geçirebilmesi için “Buraya sizlere bir çardak yapalım” sözünü verdi.

Başkan, sözünün hemen ardından ilgili birim müdürünü yanına çağırarak çardağın yapılması talimatını verdi. Talimatla birlikte başlatılan çalışmalar kısa sürede tamamlandı ve yeni çardak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.

Çardağın tamamlanmasının ardından Soğuksu Mahallesi’ni yeniden ziyaret eden Başkan Çetinkaya, bu kez teyzeler ve mahalle sakinleriyle çardakta bir araya geldi. Buluşmada vatandaşlarla sohbet eden Çetinkaya, taleplerin yerinde dinlenmesinin önemini bir kez daha vurguladı.

Mahalle sakinleri ise verilen sözün hızla yerine getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Çetinkaya ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin