Darp mağduru öğretmen: "Ben bir kahraman değilim, görevimi yaptım" - Karabük Haber Postası
darp magduru ogretmen ben bir kahraman degilim gorevimi yaptim LdjCYAxi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Darp mağduru öğretmen: “Ben bir kahraman değilim, görevimi yaptım”

Samsun’da okulda vazifesi esnasında, daha evvel okuldan atılan 2 öğrenci tarafından bıçak çekilip darp edilen öğretmen Umut Deniz Mert, “Belki de biz bir faciayı önledik. Ben bir kahraman değilim. Ben misyonumu yaptım. Okullarda güvenliğin artırılmasını istiyoruz” dedi.

İlkadım ilçesi Tepecik Mahallesi’ndeki Atatürk Teknik ve Mesleksel Anadolu Lisesi’nde vazifeli Sıhhat Hizmetleri Öğretmeni Umut Deniz Mert (52), nöbetçi öğretmenlik yaptığı sırada, okuldan atılan öğrenciler M.F.C. (17) ve A.E.K. (16) tarafından bıçak çekilerek darp edildi. Olayın akabinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen temsilcileri okul önünde ortak basın açıklaması yaparak şiddete reaksiyon gösterdi. Darp mağduru öğretmen Umut Deniz Mert de açıklamaya katılarak takviye verdi.

“Okullarda güvenliğin artırılmasını istiyoruz”

Yaşadıklarını anlatan Umut Deniz Mert, “Nöbetçi öğretmen olarak çocukları okuldan çıkarmaya çalışıyordum. Birinin elinde taş vardı, kaşıma vurdu. Nöbetçi arkadaşımla çocukları dışarı çıkardık. Bu sırada, 25 santimlik bir bıçakla öğrencilere saldırdılar. Başka nöbetçi öğretmen bıçağın üzerine atlayarak bir faciayı önledi. Bu çocuklar daha evvel de okulumuzda diğer bir öğrenciyi bıçaklamıştı. 20 gün sonra hür bırakılmışlardı. Okulumuza dönüp yeni bir hücum gerçekleştirdiler. Tahminen de büyük bir felaketi önledik. Ben kahraman değilim, yalnızca misyonumu yaptım. Okullarda güvenliğin artırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Hiçbir şiddetin ve vandalizmin masumiyeti yoktur”

Sendikalar ismine konuşan Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Güngör Bağ ise “Gelin daima bir arada bir farkındalık oluşturalım. Şiddetin her türlüsüne karşı duralım. Çocuklarımıza hoş ahlakla örnek olmalıyız. Hiçbir şiddetin ve vandalizmin masumiyeti yoktur. Eğitim kurumlarında emniyet önlemleri daha kapsamlı düşünülmelidir” tabirlerini kullandı.

Olay sonrası gözaltına alınan M.F.C. ve A.E.K., çıkarıldıkları mahkemece “kasten yaralama ve tehdit” kabahatlerinden tutuklanarak Kavak Çocuk Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyanet isleri baskan yardimcisi demirden ogrencilere onemli bilgiler LhQguBrm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’den öğrencilere önemli bilgiler

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, din istismarını önlemek için doğru kaynakların rehber alınmasının önemine dikkat çekti.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kutsalın Araçsallaştırılması: Din İstismarının Sosyo-Politik Boyutları” konferansı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi, Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı iş birliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, dinin doğru anlaşılması ve yorumlanmasının önemine dikkat çekerek, Müslümanların tarihteki tecrübesi ile dinin asli kaynaklarının her zaman birebir örtüşmeyebileceğini ifade etti. Demir, bu noktada zaman zaman yaşanan sapmaların, Kur’an ve Sünnet ekseninde yapılacak sürekli bir muhasebe ile giderilebileceğini vurguladı. Demir, maddi ve manevi çıkarlar için yapılan din istismarının hem dini hem de toplumsal güven açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Gençlere de seslenen Prof. Dr. Demir, dinin insanı özgürleştiren bir rehber olduğunu vurgulayarak, bilgi kirliliğine karşı eleştirel düşünmenin ve doğru kaynaklardan faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Vekili M. İhsan Oğuz ile Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç’ın da katıldığı konferans, Muhammed İhsan Oğuz’un Vesiletü’n Necat İlmihal Kitabı Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin