Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Dans değil, vatandaşların buzla imtihanı

Kastamonu’da buz pistine dönen yollarda vatandaşların buzla imtihanı cep telefonu görüntülerine yansıdı.
Kastamonu’da dün gece etkili olan sağanak yağışın ardından hava sıcaklığının sıfırın altında 7’ye düşmesi sokakları buz pistine çevirdi. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşların buzlanan yollarda yürümeye çalışması ise kazaları beraberinde getirdi. Trafik kazalarına sebep olan buzlanma sebebiyle vatandaşlar, duvarlardan tutunarak yürüyebildi. Vatandaşların buzla başa çıkamayarak düştüğü anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı. Kastamonu Belediyesi ekipleri ise gece saatlerinden itibaren buzlanmayı önlemek amacı ile cadde ve sokaklarda tuzlama ve buzlama çalışması yaptı.

"Hemşehrilerimin dikkatli ve tedbirli olmalarını da önemle hatırlatmak istiyorum"
Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, "Ekiplerimizin yoğun mesaisi gece saat 05.00’ten itibaren devam ediyor. Öncelikli olarak ana arterlerde tuzlama çalışmaları ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi. Buz çözücü solüsyon çalışmalarımız da aynı doğrultuda devam ediyor. İlk olarak ana yollarda ve ana caddelerde çalışmalarını gerçekleştiren ekiplerimiz mağduriyetlerin giderilmesi adına yoğun ve özverili bir çalışma yapıyorlar. Tüm ekiplerimiz sahada. Bu noktada tüm hemşehrilerimin dikkatli ve tedbirli olmalarını da önemle hatırlatmak istiyorum" dedi.

Düşmemek için metrelerce kaydı
Görüntülerde birçok vatandaşın ayakta güçlükle kaldığı görülüyor. Bir vatandaş ise düşmemek için metrelerce dengede kalarak kayıyor. Daha sonra dengesini kaybeden vatandaş düşüyor. Bazı vatandaşlar ise buzlanan yolda kaymamak için ayakkabılarını çıkarıp ve çorapları ile yürümeye çalışıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de Türk Mutfağı lezzetleri görücüye çıktı en fazla ilgiyi çay aromalı baklava çekti

Türk Mutfağı lezzetlerinin sergilendiği Rize’de çaylı baklava ilgi odağı oldu.
Rize’de Türk mutfağı haftası vesilesiyle Rize Çay çarşısında tüm ilçelerin iştirakiyle aktiflik düzenlendi. Düzenlenen aktiflikte Rize’ye has pepeçura tatlısı, Çayeli kuru fasulyesi, Derepazarı pidesi, Laz böreği ve korkotalı etli sarması ön plana çıktı. Aktifliğin gözdesi ise Kalkandere Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından tanımı geliştirilen ‘Yeşil çay pudralı baklava’ oldu. Rize protokolünün ve halkın iştirakiyle konuklara yöresel ve meşhur yiyecekler tanıtıldı.

Derepazarı pidesi peyniri ile farklı
Etkinlikte Osmanlı mutfağının da yer aldığını tabir eden Gülsüm İslamoğlu "Biz hem İstanbul saray mutfağında çalıştık hem de Osmanlı mutfağında çalıştık. İçli köftemizden, vişneli yaprak sarmamızdan, su böreğimizden ve baklavamızdan ötürü dört çeşit eserle bugün buradayız. Biz mutfak olarak hem Antep hem Osmanlı mutfağı çalışıyoruz bu noktada. Hem bayanlarımız her mutfağı öğrensinler birebir vakitte da yalnızca yöresel yemeklerden fazla tüm mutfağa hakim olsunlar istiyoruz" dedi.
Rize’nin Derepazarı ilçesinin meşhur pidesinin organik oluşuna dikkat çeken Ahmet Samangül "Derepazarı pidesi Rize’ye özel has eserlerle peynir, kavurma ve özel pişirme tekniğiyle yaptığımız kıymamızla bir arada ve özel hamurumuzla, odun ateşiyle yanan taş fırınımızda ağır ateşte pişen pidemizdir. Peynirimiz büsbütün doğal, katkı ve kollayıcı unsur olmayan bir peynirdir" tabirlerini kullandı.

Çay aromalı baklava
Etkinlikte dikkat çeken bir öbür eser ise ‘Çay aromalı baklava’ oldu. Hamuruna katılan yeşil çay pudrası ile yapılan baklava herkesin ilgisini çekti. Yeşil çay pudrasından yaptıkları tatlıları giderek arttırdıklarının altını çizen Kalkandere Halk Eğitimi Müdürlüğü Usta Öğreticisi İrem Öztürk "Bildiğimiz baklava hamuruyla yapılıyor içerisine çay pudrası ekliyoruz. Bu sene burma halinde de denedik çaylı baklavamızı, içerisinde fındık ve ceviz var, hamurunda ise çay pudrası var. Ağızda birinci tatlı bir tat sonrasında boğazda hafif yakan bir tat bırakıyor, deneyen beşerler beğeniyor tekrar denemek istiyor" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin