Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2017 13:59 tarihinde yayınlandı
0

“Damla Projesi” büyük ilgi görüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ büyük ilgi görüyor. Ülkemiz üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler ile Türk öğrencilerden oluşan gençler, gönüllülük esasına göre gittikleri illerde çeşitli ziyaretlerde bulunarak etkinliklere katılıyorlar.
Karabük’e gelen Amerika, Somali, Gana, Cezayir’den dört uluslararası Türkiye’den 16 katılımcı ile 24-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Karabük’te de düzenlenen Damla Projesi, açılış toplantısı ile başladı. Daha sonra güne çocuklarla bir araya gelip oyunlar oynanarak Ebru Sanatı tanıtımı ve uygulaması yapıldı. Katılımcılarımız Yücel Huzurevine ziyarette bulunarak okyanusta birer damla olmaya gönül verip kendi dünyalarına yeni ufuklar açmaya devam ettiler. Karabük Şehitlik Abidesini ziyaret eden katılımcılarımız daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Çakır ve Gençlik Liderlerimiz ile beraber Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Refik Polat’ı ziyaret ettiler.
Katılımcılar Eskipazar Köy Okullarına ziyaret, Fadime Yanar teyzenin bahçesinin düzenlenmesi, Valilik ziyaretleri, Güleç Sevgi Evleri ziyareti, Yenice köy ziyaretleri, Yenice köylerinde çevre temizliği, Ovacık köy okullarına ziyaret, Ovacık Köy Okulları duvar boyama etkinliği, Uçurtma uçurma etkinliği, Ovacık Kaymakamı ziyaretleri gibi etkinliklerin ardından 30 Temmuz Pazar günü Karabük’ten ayrılacaklar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin