Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

“Damla Projesi” büyük ilgi görüyor

Gündem Yayın: 26.07.2017 13:59
“Damla Projesi” büyük ilgi görüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ büyük ilgi görüyor. Ülkemiz üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler ile Türk öğrencilerden oluşan gençler, gönüllülük esasına göre gittikleri illerde çeşitli ziyaretlerde bulunarak etkinliklere katılıyorlar.
Karabük’e gelen Amerika, Somali, Gana, Cezayir’den dört uluslararası Türkiye’den 16 katılımcı ile 24-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Karabük’te de düzenlenen Damla Projesi, açılış toplantısı ile başladı. Daha sonra güne çocuklarla bir araya gelip oyunlar oynanarak Ebru Sanatı tanıtımı ve uygulaması yapıldı. Katılımcılarımız Yücel Huzurevine ziyarette bulunarak okyanusta birer damla olmaya gönül verip kendi dünyalarına yeni ufuklar açmaya devam ettiler. Karabük Şehitlik Abidesini ziyaret eden katılımcılarımız daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Çakır ve Gençlik Liderlerimiz ile beraber Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Refik Polat’ı ziyaret ettiler.
Katılımcılar Eskipazar Köy Okullarına ziyaret, Fadime Yanar teyzenin bahçesinin düzenlenmesi, Valilik ziyaretleri, Güleç Sevgi Evleri ziyareti, Yenice köy ziyaretleri, Yenice köylerinde çevre temizliği, Ovacık köy okullarına ziyaret, Ovacık Köy Okulları duvar boyama etkinliği, Uçurtma uçurma etkinliği, Ovacık Kaymakamı ziyaretleri gibi etkinliklerin ardından 30 Temmuz Pazar günü Karabük’ten ayrılacaklar.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Alaplı’da bir gecede iki dükkan soyuldu

Zonguldak Yayın: 06.12.2023 00:48
Kaynak: İHA

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde iki ayrı dükkana giren hırsız, yaklaşık 10 bin lirayı çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Alaplı ilçesinde gece saatlerinde hırsız, kapıları zorlayarak manav ile bir dükkana girdi. Hırsız, kasalarda bulunan yaklaşık 10 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. Bir gecede iki iş yerinin soyulması esnafı tedirgin ederken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Paylaş: