Karabük Postası tarafından
05 Temmuz, 2023 22:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Damadını öldüren kayınpeder tutuklandı

Karabük'te damadını tüfekle vurarak öldüren kayınpeder tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Aydınlıkevler Paladede Caddesi'nde meydana geldi. Aralarında daha önce yaşanan bir husumet sonrası kayınpederinin evini kundaklayarak yakan ve ayrıca aracına zarar verdiği gerekçesiyle 6 Haziran'da tutuklanan Ümit Yarbaşı, geçtiğimiz perşembe günü görülen mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra kayınpederini tehdit ettiği iddia edilen Yarbaşı, ağabeyi Önder Yarbaşı ile birlikte akşam saatlerinde yeniden kayınpederinin evinin önüne gitti. Burada damadının evinin etrafında gezdiğini gören Nail Y. (53), kendisine zarar vereceğini düşünerek damadı Ümit Yarbaşı ve abisi Önder Yarbaşı'na evinin 2. katındaki balkonundan tüfekle ateş açtı. Vücutlarına isabet eden saçmalar sonrası kanlar içinde kalan Ümit ve Önder Yarbaşı çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla araçla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücuduna isabet eden saçmalar sonrası ağır yaralanan Ümit Yarbaşı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaşanan olay sonrası polise teslim olan ve gözaltına alınan kayınpeder Nail Y. ise emniyetteki işlemlerinin ardından Karabük Adliyesine sevk edildi. Burada savcılıkça ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Nail Y., tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kardeşin öldüğü, abisinin de yaralandığı kavgayla ilgili yargılamaya devam edildi

Kastamonu’da kardeşin öldüğü, ağabeyinin de yaralandığı silahlı ve bıçaklı arbedeyle ilgili sanıklar hakkında talep edilen ceza aşikâr oldu.
Olay, 29 Haziran 2024 tarihinde İnönü Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, daha evvelce ortalarında hasımlık olduğu öğrenilen iki küme ortasında çıkan silahlı ve bıçaklı arbedede Özgür Uzun (18) hayatını kaybetti, ağabeyi S.A.U. (25) ise yaralandı. Olayın akabinde polis takımları, yaptıkları çalışmalar sonucu cinayet şüphelisi olarak Özkan Y. ile kardeşleri Yaşar Y., Adem Y. ve Özcan Y.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Özkan Y. tutuklanırken, Yaşar Y., Adem Y. ve Özcan Y. ise isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.
Olayın akabinde Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme ve yaralama" cürümlerinden dava açıldı. Devam eden yargılamada, mütalaa veren Cumhuriyet savcısı, Özkan Y.’nin "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah satın alma ya da bulundurma" hatalarından cezalandırılmasını talep etti. Ayrıyeten Cumhuriyet savcısı, başka sanıklar Adem Y., Özcan Y. ve Yaşar Y.’nin "kasten öldürmeye iştirak halinde yardım" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" kabahatlerinden cezalandırılmasını isterken, S.A. Uzun’un da beraatına karar verilmesini talep etti.

"Ben taammüden kimseyi öldürmedim"
Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık Özkan Y., "Ben, taammüden kimseyi öldürmedim. Ben olay yerine hazırlıklı gitmiş olsaydım silah emniyette olmazdı. Ben öldürmek isteseydim direkt silahı çıkarıp maktule ateş ederdim. Olay yerinde bıçağı görünce ben silahımı çıkarttım. Kasti olarak maktulü öldürmem mümkün değildir. Beraatımı talep ediyorum" dedi.
Tutuksuz yargılanan Adem Y. de, "Biz, olay yerine birisini öldürmeye gitmedik. Öldürme emeliyle ola yerine gitsek yanımızda kesici bir alet bulunması gerekirdi. Lakin elimizde ya da üzerimizde hiçbir şey yoktu. Benim aksiyona bir iştirakim yoktur. Abim kendisini savunma gayesiyle silahını çıkartmıştır. Bu yaşanan olayda benim bir bilgim ya da müdahilim bulunmamaktadır" diye konuştu.
Tutuksuz yargılanan Yaşar Y. ise, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Öldürme kastıyla biz hareket etmedik. Her şey biranda gelişti. Benim bir bilgim bu olayla ilgili yoktur. Beraatımı talep ediyorum" halinde konuştu.
Tutuksuz yargılanan Özcan Y. de, "Yaşım itibariyle olayların buraya gelebileceğini idrak edemedim. Beraatımı talep ediyorum" tabirlerini kullandı.
Maktul Özgür Uzun’un ağabeyi S. A. Uzun ise, "Mütalaa doğrultusunda beraatımı talep ediyorum. Ayrıyeten sanıklar olay yerine hazırlıksız geldiklerini söylüyorlar fakat 7 kişi ile birlikte olay yerine geldiler. Sanıklardan şikayetçiyim. Hepsinin mütalaa doğrultusunda cezalandırılmalarını talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, avukatların mütalaa ile ilgili talepleri kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin