Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ağustos, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Damadın önünü kesti: “El arabasını parayla doldur”

Bolu’da düğün öncesinde davullarla köyde yürüyen damadın önünü, 10 yaşındaki bir çocuk el arabasıyla kesti. Küçük çocuk, damadın el arabasını parayla doldurmasını istedi.
Merkeze bağlı Yazıören köyünde Tunahan Ceylan ile Esra Çelik dünya evine girdi. Düğün günü gelini Bolu merkezden aldıktan sonra Yazıören köyüne gelen konvoy, köyün girişinde durdu. Damat, araçtan indirilerek evinin önüne kadar davullar eşliğinde yürütüldü. Damadın arkadaşları, onu yolun ortasında durdurdu. Kurdukları masada pişti oynayan arkadaşlar, para almadan kalkmadı. Damat, bir miktar para verdikten sonra yürüyüş devam etti.

"El arabasını parayla doldur"
10 yaşındaki Vedat Yerlikaya, evine yaklaşan damadın önünü el arabasıyla kesti. Yoldan geçit vermeyen küçük çocuk, "El arabasını parayla doldur" dedi. Damattan 300 liraya yakın para alan çocuk zorla ikna oldu. O anları görenler ise kahkahaya boğuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencileri Hıdırellez’i kutladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Edebiyatı ve Şiiri Araştırmaları Topluluğu, baharın habercisi Hıdırellez’i klâsik etkinliklerle kutladı. Kutlamalarda yapılan çeşitli oyunlarla öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yanında yer alan yeşil alanda gerçekleştirilen kutlamalar, hem eğlenceli hem de kültürel istikametiyle dikkat çekti. Şenlik, OMÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bekir Şişman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Şişman, konuşmasında Hıdırellez’in kökenine ve kültürel manasına değinerek, "Türkler baharın gelişini iki farklı tarihte kutlamaktadır: Nevruz ve Hıdırellez. Nevruz, İslamiyet öncesine dayanan ve Doğu Türklüğü tarafından kutlanan bir bayramken; Hıdırellez, İslam sonrası devirde Hızır ve İlyas figürleri etrafında gelişen bir inanışla Batı Türklüğünde benimsenmiştir. Bu özel gün, Hızır ile İlyas’ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak kabul edilir. Hızır, güç durumda kalanların yardımına koşan, uğradığı yerlere bolluk ve rahmet getiren bir figürdür. ‘Kul bunalmayınca Hızır yetişmez’ kelamı, bu anlayışın halk ortasındaki ifadesidir" dedi.
Kutlamalarda klâsik oyunlar ve etkinlikler ilgiyle karşılandı. Yumurta tokuşturma, halat çekme, ip atlama, çuvalla koşu, kaşıkla yumurta taşıma, yakartop, çömlekten mani çekme üzere pek çok oyunla öğrenciler keyifli vakit geçiridi.
Etkinlik, akademisyenler ve öğrencilerin ağır iştirakiyle, sevinçli ve manalı bir atmosferde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.