blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dağdan kopan kayalar demiryolunu kapattı, faciadan dönüldü

Karabük-Zonguldak seferini yapan trenin önüne dağdan kopan kayalar düştü. Facianın eşiğinden dönüldüğü olay sonrası demiryolu büsbütün ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye nazaran, sabah saatlerinde Karabük-Yenice kara yolu üzerindeki Suçatı tünelinin üst kısmındaki dağlık alanda yağışlar sonucu heyelan meydana geldi. Dağdan kopan dev kayalar kara yoluna ve demiryoluna düştü. Bu sırada saat 07.05’te Karabük’ten Zonguldak’a hareket eden yolcu treninin makinisti Suçatı tüneli mevkiine geldiği sırada dağdan kopan kayaları fark etmesi sonucu faciadan dönüldü. Kimi kayaların kara yoluna da düştüğü bölgede ulaşım denetimli olarak sağlanırken, demiryolu ise büsbütün ulaşıma kapandı. Karayoluna düşen kayalar kara yolları gruplarınca yoldan kaldırılırken, demiryolu takımları ise bölgede inceleme başlattı.
Yağış nedeniyle vakit zaman kayaların düşmeye devam ettiği bölgede jandarma kara yolunda tedbir alırken, demiryolu ağının ziyan gördüğü olay sonrası Karabük’ten kalkan tren Bolkuş istasyonuna geri dönerek yolcular kara yolu ile otobüsle Zonguldak’a nakledildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin