Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ocak, 2015 09:35 tarihinde yayınlandı
0

Daday da 60 Köy Yolu Kardan Kapandı

KASTAMONU Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Daday’da 60 köy yolu ulaşıma kapandı.Kastamonu’nun Daday ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare Müdürlüğü ekipleri köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Diğer taraftan bazı köylerde elektrikler kesildi. İlçe merkezinde de kar vatandaşları olumsuz etkiledi. Merkez de oluşan arızadan dolayı ilçe merkezine bir müddet elektrik verilemedi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu elektrik arızası giderildi ve ilçe merkezine elektrik verildi. Belediye ekipleri ise vatandaşların rahat yürümeleri için kaldırım ve yolları temizledi. Yollardaki buzlanma ve kar yağışı nedeniyle ise ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime üç gün ara verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin