Karabük Postası tarafından
03 Eylül, 2015 06:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Daday A.Ş. 250 Bin TL’ye Alıcısını Buldu

KASTAMONU Daday'a bağlı Bayır köyünde bulunan ve daha önce 80 ortakla kurulan, Daday A.Ş. yeni sahibine kavuştu. Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Bayır köyünde bulunan ve daha önce 80 ortakla kurulan, Daday A.Ş. yeni sahibine kavuştu. Hayvancılık sektörüne girmek için daha önce 80 ortakla açılan, fakat bazı sorunlar üzerine bir süre kapalı kalan 150 hayvan kapasiteli Daday A.Ş. bundan böyle kaldığı yerden devam edecek. Karamuk Köyü Muhtarı Hüseyin Köse tarafından satın alınan ve aslına uygun şekilde tekrar hayvancılık yapılacak olan şirkette şuan 100 büyük baş ile işe başlanıldı. Hüseyin Köse hedeflerinin bu tesisi daha da büyütmek olduğunu söyledi. Uzun görüşmeler ve çalışmalar sonucunda tesisi mevcut sahiplerinden 250 Bin TL ye aldığını da sözlerine ekleyen Köse konuşmasına şöyle devam etti: '10 yıldır uğraştığım hayvancılık işi için böyle bir yere ihtiyacım vardı, ve arıyordum. Benim kendi köyüm olan ve muhtarlığını da yaptığım Karamuk köyüne gidip gelirken yol güzergahımda bulunmasından dolayı burayı gördüm ve beğendim. Burayla ilgili mevcut ortaklarla girişimde bulunarak burayı aldım. Burayı daha önce kuran işleten ve bana alım işlerimde her türlü kolaylığı sağlayan tüm ortaklara teşekkür ederim. Hedefim Daday da yapılan hayvancılık sektörünü büyütmek, katkı sağlamak ve bu tesisin kapasitesini artırmak."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de müstakil evde çıkan yangın, yanındaki eve de sıçradı

Gümüşhane’de gece saatlerinde müstakil bir konutta çıkan yangın bitişiğindeki öteki bir konuta daha sıçradı.
Yangın, gece saatlerinde İnönü Mahallesi, İnönü Caddesi Mordut mevkiinde bulunan iki katlı müstakil bir konutta çıktı. Alınan bilgiye nazaran, uzun yıllardır kullanılmadığı öğrenilen A. E.y’e ilişkin konuttan alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Kısa müddette büyüyen yangın bitişikte bulunan diğer bir müstakil meskene daha sıçrarken mahalle sakinleri büyük panik yaşadı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sıhhat, polis ve itfaiye takımı sevk edildi. İtfaiye grupları yangını söndürmek için çalışma başlatırken, polis grupları de bölgede geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı. İtfaiye gruplarının yaklaşık 1 saat süren müdahalesinin akabinde yangın denetim altına alınırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Yangında 2 binanın çatıları ve eklentilerinde maddi hasar meydana geldi.
Öte yandan yangının çıktığı binada elektrik olmadığı öğrenilirken etraf sakinleri, alkol alan şahısların yangının meydana geldiği konutun bahçesine makul aralıklarla girip çıktığını belirtti. İtfaiye ve olay yeri inceleme takımları yangının çıkış sebebini belirlemek için geniş çaplı çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.