Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden gerçekleştirdiği canlı bağlantıyla ana baba ocağı Rize’ye de bağlanarak Türkiye genelinde 5G teknolojisinin hizmete açılışını yaptı.
Açılış programı kapsamında Bitlis, Çanakkale, İstanbul, Hatay, Mardin illeriye eş zamanlı bağlantı kurulurken, Rize’den de Rize-Artvin Havalimanı’ndan da canlı yayına katılım sağlandı. Rize’deki bağlantıda Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’a Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Ali Arıöz, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer eşlik etti.
Canlı bağlantıda konuşan Rize Valisi Baydaş, Rize-Artvin Havalimanı’nın da 5G teknolojisi gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ülkeye kazandırılan önemli yatırımlardan biri olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanım, Rize-Artvin Havalimanı’ndayız. Burası da ülkemize kazandırdığınız eşsiz eserlerden bir tanesi. 5G teknolojisiyle de buluşmuş olacağız bu vesileyle. Sizlere hem bu müstesna Rize-Artvin Havalimanı için hem de bugün ülkemize sunduğunuz 5G teknolojisi için teşekkürlerimizi arz ediyor, emirlerinize hazır olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5G ile memleketi Rize’ye bağlandı
28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında
Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.
Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

