blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de konvoyunun geçeceği tünelde trafik polisleri olası kazayı önledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Rize’nin İyidere ilçesinde konvoyunun geçeceği tünelde arızalanan bir beton mikserinin bir kazaya neden olmaması için trafik polislerinin kritik bir müdahalede bulunduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz hafta 10-12 Ekim tarihleri ortasında 3 günlük program için baba ocağı Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programının son günü olan 12 Ekim pazar günü hava kuralları nedeniyle Rize’den Trabzon’a helikopterle değil de karayoluyla gitmek zorunda kaldı. Trabzon’da katılacağı ‘Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katılmak üzere Rize’nin Güneysu ilçesindeki konutundan çıkan Erdoğan’ın bulunduğu konvoyun geçeceği dakikalarda Rize’nin Trabzon istikametindeki son ilçesi İyidere ilçesinde bulunan tünel içerisinde bir beton mikseri arıza yaptı. Saniyeler içerisinde beton mikserinin yanına gelen trafik takımları büyük imtihan verdi. Süratle dubaların yerleştirildiği tünelde çabucak güvenlik tedbiri alındı. Trafik aracının zirve lambalarının yakılmasıyla alınan tedbirin yanı sıra trafik polisi de eline aldığı fener ile trafiği yavaşlattı. Bununla da yetinmeyen polis memuru telefonunun ışığını da açarak tünel içindeki ikazlarını sürdürdü. Hızla gelen konvoyu uyarmayı başaran Trafik Bölge Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Akif Karaduman ve Polis Memuru Fatih Öztürk büyük bir facianın önüne geçmiş oldu. O anlar ise tünelin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Vali polisleri muvaffakiyet dokümanı ile ödüllendirdi
Bütün bu olayların gerçekleştiği sırada konvoyda olan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş o anları anlatarak polis memurlarının vazife şuuruyla aldıkları önlem sayesinde büyük bir kazanın önüne geçtiğini lisana getirdi. Vali Baydaş, "Ben vilayet sonuna kadar Cumhurbaşkanımızı takip ettim. Tam İyidere tünellerini geçerken halbuki bizden bir dakika evvel İyidere tünelinin içinde bir beton mikseri kaza yapmış. Beton mikserini sağ şeride çekmişler. Yolda bizim trafik takımımızda o beton mikserinin tünelin içinde bozulduğunu fark etmiş. Trafikteki arkadaşlar oraya ulaşmışlar, mikserin önüne park etmişiler. Zira çok yağış vardı göz gözü görmüyordu giderken bütün ışıklarını yakmışlar. Yetmemiş oradaki misyonlu arkadaş tahminen bir yüz metre de öne gelip elinde hem fenerle hem telefon ışığıyla trafik akışını durdurup tek şeride düşürmüş. Olağan o konvoy bir süratle ve birçok araçla geliyor. Ben birkaç araç peşi sıra gelirken onu görünce ’Eyvah dedim çok büyük bir kazadan kurtulmuşuz’ yani. Sonra arkadaşlara talimat verdim o iki işçimizin kim olduğunu tespit edin onlara muvaffakiyet evrakı yazdım. Çok kıymetli bir sorumluluk ve aidiyet sıkıntısı bu sahiden misyon ve sorumluluğun ne kadar kıymetli olduğunun göstergesidir. Arkadaşlarımız harikulâde dikkatle işlerini yaptılar. Bilhassa güvenlik işçisi arkadaşlarımız. Neredeyse programın her günü yağışlıydı ve bu yağışta vazife yerlerinde dikkatlerini yitirmediler ve biz çok önemli bir kaza ihtimalini de atlatmış olduk" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Harşit Çayı Şubat ayında son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Gümüşhane’de kış boyunca etkili olan yoğun kar yağışının ardından havaların bir anda ısınması ve peş peşe gelen yağmurlar, Harşit Çayı’nın su seviyesini son 15 yılın en yüksek düzeylerine çıkardı.
Kentte, yoğun geçen kar yağışlı sezonundan arından havaların bir anda ısınması ve kış ortasında yağan yağmurlar nedeniyle kar örtüsünün hızlı erimesiyle birlikte Harşit çayındaki debi gözle görülür şekilde arttı. Normal şartlarda bu mevsimde suyun azalması beklenirken, yaşanan yükseliş vatandaşları şaşırttı.
Vatandaşlar, Harşit Çayı’nın mevsime göre alışılmışın üzerinde aktığını, benzer seviyelerin yıllardır görülmediğini ifade etti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin sürmesi halinde dağlardaki karların erimeye başlaması ile birlikte ilerleyen günlerde su miktarının daha da artabileceği değerlendiriliyor.
Artan debinin yer altı su kaynaklarını beslemesi ve yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmaması açısından olumlu bir tablo oluşturduğu belirtiliyor.

"15 yıldır bu seviyelere geldiğini görmemiştik"
Harşit Çayı’nın kış aylarında seviyesinin yükselmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten Ayşegül Öznur Parlak, "Bu yıl yağan yoğun kardan dolayı ve peşinden gelen yağmur nedeniyle karlar eriyince Harşit Çayı’nın seviyesi yükseldi. Yer altı kaynaklarımızın bununla beraber daha çok zenginleşeceğini düşünüyorum. Aynı zamanda da bu baharda Harşit Çayı’nın seviyesinin daha da artacağını ve bu konuda tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu mevsimde bu kadar arttığını görmemiştim 15 yıldır bu şekilde artış gösterdiğine şahit olmadık. Bizim için sevindirici bu yıl su sıkıntısı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz" dedi.
Vural Öz ise "Yıllar önce bu seviyelere geldiğini görmüştük bu mevsimde. Hatta bundan 30 yıl önce köprülerin de üzerinden aşacak bir seviyeye gelmişti. Şu anda seviyesi mevsime göre çok fazla yıllardır bu seviyede görememiştik. Dağlardaki karlar da eriyince seviyenin daha da artacağını düşünüyorum. Taşkın riskine karşı önlemler önceden alınırsa iyi olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin