Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muştusunu verdiği 2 bin emekçi alımı süreci başlıyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muştusunu verdiği 2 bin emekçi alımı süreci başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz Gazı’nın devreye alım merasiminde verdiği TTK’ya 2 bin madenci alımı sürecinin Eylül ayında başlayacağı açıklandı. GMİS Genel Lideri Hakan Yeşil, in 500 kişinin Zonguldak, 400 kişinin Bartın ve 100 kişinin de Karabük’ün Yenice ilçesinden alınacağını duyurdu.

20 Nisan günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos beldesinde Karadeniz Gazı’nın devreye alımı merasiminde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2 bin emekçi alımıyla ilgili müjde açıkladı. Yaşanan süreçte Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. GMİS Genel Lideri Hakan Yeşil, 2 bin çalışanın alımıyla ilgili sürecin sonuna gelindiğini söz etti. Bin 500 çalışanın Zonguldak’tan, 400 emekçinin Bartın’dan ve 100 emekçinin Karabük’ün Yenice ilçesinden alınacağını söz eden Yeşil, Eylül ayı içerisinde müracaatların başlayacağını açıkladı.

Genel Lider Hakan Yeşil, “Cumhurbaşkanımız bin emekçiyi iki bin emekçi açıkladığı günden itibaren kurum iş başı yapmaları için çalışmalarımız var. Biz siyasetçiler başkanlığımız bu arkadaşlarımızın iş başı yapmaları konusunda çakışmaları oldu. Hangi bölgeden kim girecek tartışmaları vardı. Tabi ki dün itibariyle sürecin sonuna gelindi. 1500 arkadaşımız Zonguldak’tan, 400 arkadaşımız Bartın’dan ve 100 arkadaşımız Karabük’ün Yenice İlçesinden olacak halde 2 bin arkadaşımız Türkiye Taşkömürü Kurumuna iş başı yapacaklar. Üretime katkı sağlayacaklar. Türk-İş Liderimize ve yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Başvuruların Eylül ayı içerisinde başlayacağını söz eden Lider Yeşil, “Mevzuatlarla ilgili çalışmalarımız var. Büsbütün netleşmedi. Onun ilgili de çalışma var. Deneme mühletleri ve çalışma müddetleri ilgili çalışmalarımız var. aydan sonra devam edemeyen arkadaşlarımızın yerine yenisini çağıramıyoruz. Ufak tefek problemler kaldı. Eylül ayı içerisinde müracaatlar başlayacak. Tam tarih yok.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
gw2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 10:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesini çocuklar yönetti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya bugün birbirinden kıymetli misafirlerini ağırladı. Şehit Metin Arslan İlkokulu öğrencileri Sadık Efe Bal, Elvin Deren Demirsoy, Ece Aslan, ve Ömer Karakavuz ile Atatürk Kamer Kreşi’nden gelen minik öğrencileri belediyede ağırladı. 23 Nisan’ın coşkusu cıvıl cıvıl belediyeyi sararken Başkan Çetinkaya geleceğin büyüklerine başkanlık makamını devretti.

Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük’ün güzel çocuklarını belediyede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ziyaretçileriyle tek tek ilgilendi.

Çocuklara duyulan sevginin ve güvenin, yarınlara olan inancın en kıymetli göstergesi olduğunu vurgulayan Çetinkaya, geleceği emanet edeceğimiz nesiller için çalışmanın en büyük sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Ziyaret sırasında makam koltuğunu çocuklara bırakan Çetinkaya, “Bu koltuklar, yarın ülkesine hizmet edecek evlatlarımızın emanetidir” sözleriyle çocuklara duyduğu güveni dile getirdi. Karabük Belediyesi, 23 Nisan’ın ruhuna yakışan sıcak ve samimi anlara ev sahipliği yaptı.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve onların hayallerini dinleyen Başkan Çetinkaya, vatan sevdasının ve çocuklara duyulan sevginin aynı yürekte buluştuğunu belirterek, her hizmetin merkezinde bu anlayışın yer aldığını ifade etti. Miniklerin gözlerindeki umut ve heyecanın, geleceğe dair en güçlü motivasyon olduğunu söyledi.

Karabük Belediyesi KAMER kreşinden gelen çocuklar Başkan Çetinkaya’ya kendi çizdikleri resimleri hediye etti. Çetinkaya miniklerle özel olarak ilgilenirken bütün resimleri tek tek değerlendirdi. Neşeli anlara ev sahipliği yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da çocuklara hediyeler takdim ederek bayramlarını kutladı. Başkan amcaları ile keyifli bir gün geçiren Atatürk KAMER kreş öğrencileri Belediyeden mutlu ayrıldı.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın yanı sıra, Şehit Metin Arslan İlkokulu Müdürü Recep Türkoğlu, Sınıf Öğretmeni Ayşe Ünal, Atatürk KAMER Kreş Öğretmeni Perihan Özbek ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin