Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, selin vurduğu o yalda çalışmalar sürüyor

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından oluşan heyelanlar sebebiyle tehlike oluşturan ve selin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iyileştirilmesi için söz verdiği Kastamonu-Bozkurt-Çatalzeytin karayolunda çalışmalar aralıksız sürüyor.

Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinde, sahil ilçelerine ulaşımın sağlandığı Kastamonu-Bozkurt-Çatalzeytin karayolu, oluşan heyelanlar sebebiyle ulaşıma kapanmıştı. Sel felaketi sonrasında bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, talepler doğrultusunda Kastamonu-Bozkurt-Çatalzeytin karayolunun iyileştirilerek genişletilmesi için söz vermişti. Bunun üzerine Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar sonrasında fizibilitesi tamamlanan yolun ihalesi yapılarak, 2022 yılında çalışmalara başlandı.

Devrekani-Bozkurt karayolunun 20. kilometresinden başlayan yol bakım ve yapım çalışmaları, Isırganlık mevkiinde bulunan bakım şefliğine kadar devam edecek. 25 kilometrelik güzergah üzerinde başlayan yol yapım çalışmalarında virajlar iyileştirilerek sürüş konforu arttırılacak. Şu anda 6 metre olan yol genişliği 10 metreye çıkartılacak. Ayrıca sathi kaplama olan Kastamonu-Bozkurt-Çatalzeytin karayolu bitümlü sıcak asfalt ile kaplanacak olacak.

Kış mevsiminin en sert yaşandığı ve yer yer 3 metreyi bulan kar yağışı sebebiyle sık sık kapanan yol, kar hendekleriyle örtülerek ulaşımın aksaması önlenecek. Hüzergah üzerinde yapılacak taş duvarlar, menfezler ve çeşitli sanat yapılarıyla da heyelanların önüne geçilecek.

“Yollarımız çok güzel oluyor, Allah Cumhurbaşkanımıza sağlık versin”

Yolda çalışma çalışmaların aralıksız yapıldığını söyleyen Ahmet Korkmaz isimli vatandaş, “Devletimize Allah zeval vermesin. Bundan daha iyisi de olmaz. Geçmişten beri bu yolların bizler düzelmesini istiyorduk, Abana’ya ya da Çatalzeytin’e hiç inemiyorduk. Bizlere devletimiz yardımcı olurlarsa yollarımızı yaparlarsa çok memnun oluruz. İnşallah iyi olacak, iyi olacağından da umudumuz var. Cumhurbaşkanımıza Allah sağlık versin” dedi.

Çalışmaların iyi bir şekilde ilerlediğini belirten Ferhat Yetişir ise, “Yollarımız güzel oluyor, köy yollarımızın da biraz bakıma ihtiyacı var. Onları da halledeceklerdir. Yollarımız çok virajlıydı, şu anda hem virajlar giderildi hem sıcak asfalt atılacak. Keskin virajlar kaybedildi, bizler için bu yol hem kestirme oldu hem daha iyi bir sürüş imkanı sağlanacak. Eskiden burada araçlar kaza yapıyordu. Yolumuz bittiği zaman inşallah daha da güzel olacaktır. Devletimiz çalışıyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
we 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mayıs, 2026 13:13 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile YTÜ’den stratejik iş birliği

Karabük Üniversitesi (KBÜ), yükseköğretimde ortak üretim kapasitesini artırmak ve üniversiteler arası stratejik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi’ni (YTÜ) ziyaret etti. İki üniversitenin yönetici ve akademisyenlerini bir araya getiren “Tanışma Toplantısı” YTÜ’de gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan YTÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Özer Çınar, kurumsal iş birliklerinin yükseköğretimde ortak gelişim kültürünü güçlendirdiğini vurgulayarak Karabük Üniversitesi heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise iş birliği ziyaretlerinin kurumsal gelişime önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Bu ziyaretleri belirli bir planlama dahilinde gerçekleştiriyoruz. Herkes kendi muadiliyle bir araya geliyor, fikir alışverişinde bulunuyor, altyapıları yerinde inceliyor ve iyi uygulama örneklerini değerlendirme fırsatı buluyor” dedi. Karaş ayrıca KBÜ’nün çalışmaları ve başarılarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni ise üniversitelerinin gelecek çalışmaları alanında Türkiye’de önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, “Türkiye’deki ilk ve tek UNESCO Kürsüsü Karabük Üniversitesi’nde bulunuyor. Rekabetten çok iş birliğinin yükseköğretimi güçlendirdiğine inanıyoruz. Ortak akıl, hem akademik üretimi hem de Türkiye’nin dünya yükseköğretimindeki konumunu ileriye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından KBÜ heyeti, YTÜ’nün Merkez Laboratuvarı ile Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi’nde incelemelerde bulundu; araştırma altyapısı, laboratuvar imkânları ve teknoloji geliştirme alanları hakkında bilgi aldı.

Program, akademik değerlendirmeler ve birim görüşmeleriyle devam etti. Özellikle mühendislik, yapay zekâ, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve girişimcilik alanlarında ortak projeler geliştirilmesi, akademik bilgi paylaşımının artırılması, ulusal ve uluslararası projelerde ortak hareket edilmesi konuları ele alındı. İki üniversite, stratejik iş birliğini güçlendirecek ortak bir yol haritası oluşturma kararı aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin