ÇPL Öğrencileri Avrupa Yolcusu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Aralık, 2016 14:01 tarihinde yayınlandı
0
0

ÇPL Öğrencileri Avrupa Yolcusu

Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesinin, T.C. Avrupa Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ile sözleşmesi imzalanan 2016-1-TR01-KA102-029464 proje nolu “Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı” Projesi kapsamında yapılacak faaliyetlere katılacak öğrenci seçimi yapıldı. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Eğitim gören 30 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde Almanya’da staj yapma imkanı bulacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş , “Seçilen öğrencilerimiz 26 Şubat 2016 – 1 Nisan 2016 tarihleri arasında 15 kişilik gruplar halinde 2’şer hafta faaliyetlerden faydalanma imkânı bulacaklardır. Öğrencilerimiz aldıkları bu eğitim karşılığında sertifika da alacak olup, mesleki anlamda kendilerini öne çıkaracak değerli bir belgeye sahip olacaklardır. Projeye katılacak her öğrencimiz alacağı mesleki eğitimin yanında Almanya ’nın alanında öncü olmuş işletme ve okullarına düzenlenecek teknik gezilere katılacak, ayrıca Almanya’nın tarihi ve turistik değerlerini de tanıyacaktır” dedi.

Doğuş: “Öğrencilerimiz okul öncesi eğitimde kullanılan serbest zaman etkinliklerini, ana dili etkinliklerini, oyun, drama ve müzik etkinliklerini, okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları etkinliklerini inceleme, uygulama, yerinde gözlemleme imkanı bulacaktır. Bu çalışmalarla ülkemizde kullanılan etkinliklerin ve uygulamaların karşılaştırma ve değerlendirmesini yapabileceklerdir. Öğrenciler mesleki yeterliliklerini ve verimliliklerini arttırarak bu bilgi ve deneyimlerini meslek hayatlarına aktarabilme imkanı bulacak ve mesleklerini icra ederken yenilikçi ve araştırmacı kişiler olmasını da etkileyecektir. Aynı zamanda farklı toplumlar ve kültürler tanıma ve görme imkanı bularak insan ilişkilerine de olumlu katkı sağlayacak, mesleki eğitimde farkındalık yaratarak mesleki eğitim hizmetlerinin standartlarının yükseltilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Almanya’da gerçekleştirilecek hareketlilik öncesinde hazırlık faaliyetleri kapsamında öğrencilerin staj yapacakları okulları ve konaklayacağı yerleri görmek üzere Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş ve Müdür Baş Yardımcısı İbrahim Yıldız Almanya’nın Herne, Gelsenkircksen, Bochum, Recklinghausen, Essen, Dortmund, Duısburg ve Dusseldorf şehirlerine gidecekler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin