blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da baraj doluluğu yüzde 36’ya düştü: Tarımsal sulamaya sınırlama geliyor

DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, Çorum’da bulunan barajdaki doluluk oranının yüzde 36’ya düştüğünü belirterek, içme suyunda sorun beklenmediğini fakat ziraî sulamada kısıtlamaya gidileceğini açıkladı.
Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, 2025 yılı kamu yatırımları değerlendirilirken, Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da baraj doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Çalgan’a toplantıda bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajlardaki su düzeylerinin geçen yıla nazaran önemli oranda azaldığını söyledi. Yaroğlu, "Barajlardaki doluluk oranına baktığımızda geçen seneye nazaran doluluk oranımız düşük. Geçen sene yüzde 54 olan doluluk oranımız, bu sene yüzde 36’ya geriledi. Burada bilhassa içme suyu noktasında çok büyük bir sorunumuz yok. Ama sulama noktasında önemli kahırlarla karşı karşıya kalacağımızı öngörüyoruz" dedi.
Yaroğlu, ziraî sulamada bu yıl kısıtlamaya gidileceğini belirterek, "Suyumuz yok, kısıtlı sulama yapacağız. Suyla ilgili çok büyük bir sorun var. Bu durumla alakalı kelamını veremeyiz lakin çiftçimizi mağdur etmemek için planlama ve programı ona nazaran yapıyoruz. Kısıtlı sulamanın da durumu bu şekilde" tabirlerini kullandı.
Önceliğin içme suyuna verildiğini söz eden Yaroğlu, "Bazı sulamalarımızda kısıtlı sulamaya gideceğiz, kimilerinde ise tahminen duruma nazaran sulama yapamayacağız. O yüzden içme suyu önceliğimiz. Bu sene içme suyunda rastgele bir sorun öngörmüyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah önemli bir yağış alırsak, hem sulamada hem de içme suyunda sorun yaşamayı düşünmüyoruz" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jandarma minik öğrencileri bilgilendirdi

Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı ve Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı takımlar, Burunkaya Şehit Emrah Kartal İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle unutulmaz bir gün geçirdi. Öğrenciler jandarma işçisi tarafından sorulan sorulara yanıt verdi.
Etkinliğe; İlçe Jandarma Kumandan Vekili Jandarma Üsteğmen Derviş Özhan, Merkez Jandarma Karakol Kumandanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Şerif Bekiroğlu, Zonguldak ve Çaycuma’dan gelen subay, astsubay ve uzman çavuşlar ile birlikte Çaycuma İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Şube Müdürleri Muhammet Atlı ve Özkan Yıldırım katıldı.
Ziyaret sırasında öğrenciler, Jandarma Trafik Timi, Etraf Timi (HAYDİ), Asayiş Timi, Motosikletli Asayiş Timi, Köpek Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi ve Asayiş Komando Timi ile tanışma fırsatı buldu. Gruplar, öğrencilerle yakından ilgilenerek misyonlarını anlattı ve kullandıkları teçhizatları tanıttı.
Jandarma Teçhizatları Büyük İlgi Gördü
Öğrenciler, grup otolarına binerek sirenleri çalıştırdı, anons yaptı, misyon köpeğiyle vakit geçirdi ve dron uçuşunu izledi. Küçük trafik parkurunda yürüyerek trafik kurallarını tekrar eden öğrenciler, jandarma işçisinden hem bilgi aldı hem de keyifli dakikalar yaşadı.
Öğle yemeğinde jandarma gruplarıyla bir ortaya gelen öğrenciler, bu özel günü daima hatırlayacaklarını lisana getirdi. Jandarma Komutanı’nın "Kimler asker olmak istiyor?" sorusuna birçok öğrencinin el kaldırarak karşılık vermesi ise duygusal anlara sahne oldu.
Okul Müdürü İsmail Çelebi, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler, aktifliğe katılan tüm konukları alkışlarla karşılayarak büyük bir memnuniyetle ağırladı. Ziyaret sonunda yapılan açıklamada, "Okulumuza gelerek bizleri ve öğrencilerimizi memnun eden tüm kumandanlarımıza, İlçe Ulusal Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize ve jandarma işçisine teşekkür ederiz" sözlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin