Reklam
Reklam
corumda baraj dolulugu yuzde 36ya dustu tarimsal sulamaya sinirlama geliyor tHBgfL2I
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
0

Çorum’da baraj doluluğu yüzde 36’ya düştü: Tarımsal sulamaya sınırlama geliyor

DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, Çorum’da bulunan barajdaki doluluk oranının yüzde 36’ya düştüğünü belirterek, içme suyunda sorun beklenmediğini lakin ziraî sulamada kısıtlamaya gidileceğini açıkladı.

Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, 2025 yılı kamu yatırımları değerlendirilirken, Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da baraj doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Çalgan’a toplantıda bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajlardaki su düzeylerinin geçen yıla nazaran önemli oranda azaldığını söyledi. Yaroğlu, “Barajlardaki doluluk oranına baktığımızda geçen seneye nazaran doluluk oranımız düşük. Geçen sene yüzde 54 olan doluluk oranımız, bu sene yüzde 36’ya geriledi. Burada bilhassa içme suyu noktasında çok büyük bir derdimiz yok. Lakin sulama noktasında önemli sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Yaroğlu, ziraî sulamada bu yıl kısıtlamaya gidileceğini belirterek, “Suyumuz yok, kısıtlı sulama yapacağız. Suyla ilgili çok büyük bir sorun var. Bu durumla alakalı kelamını veremeyiz fakat çiftçimizi mağdur etmemek için planlama ve programı ona nazaran yapıyoruz. Kısıtlı sulamanın da durumu bu şekilde” tabirlerini kullandı.

Önceliğin içme suyuna verildiğini söz eden Yaroğlu, “Bazı sulamalarımızda kısıtlı sulamaya gideceğiz, kimilerinde ise tahminen duruma nazaran sulama yapamayacağız. O yüzden içme suyu önceliğimiz. Bu sene içme suyunda rastgele bir sorun öngörmüyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah önemli bir yağış alırsak, hem sulamada hem de içme suyunda sorun yaşamayı düşünmüyoruz” halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin