Çorum Valiliği’nden kahvehanedeki silahlı saldırıyla ilgili açıklama - Karabük Haber Postası
corum valiliginden kahvehanedeki silahli saldiriyla ilgili aciklama CvACEt5Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum Valiliği’nden kahvehanedeki silahlı saldırıyla ilgili açıklama

Çorum’da 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı silahlı taarruz ile ilgili yapılan açıklamada, olayın failinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü duyuruldu.

Olay, dün akşam saatlerinde Ulukavak Mahallesi Fatih Caddesi Damat Şükrü Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kahvehaneye gelen H.C.S., husumetlisi olan bir şahsa silahla ateş açtı. Şahsın silahından çıkan kurşunlar kahvehanede bulunan S.K. (56), Barış Can Özel, İ.Y., O.Z. (23) ve Ş.M.S.’ye (58) isabet etti. Vurulan 5 kişi yaralanırken, H.C.S. olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahaleleri yapılan S.K., Barış Can Özel ve İ.Y. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, O.Z. ve Ş.M.S. ise kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Barış Can Özel kurtarılamayarak hayatını kaybetti. S.K.’nin ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, mevzuyla ilgili Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayın failinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Saat 21.40’ta ilimiz Ulukavak Mahallesi’nde bulunan bir çay konutunda, ateşli silahla taammüden öldürmeye teşebbüs olayı meydana gelmiştir. Olaya ait silah seslerinin bölgeye yakın yaya polis devriyelerince duyulması üzerine acilen bölgeye polis ve 112 takımları gönderilmiştir. Olay yeri güvenlik önlemleri alınmış, yaralılar çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. Saldırganın olay yerine bir araçla geldiği ve olayı gerçekleştirdikten sonra tıpkı araçla olay yerinden kaçtığı tespit edilmiştir. Beş kişi yaralanmıştır. Tedaviye alınan yaralılardan biri hayatını kaybetmiş dört yaralının tedavisi sürmektedir. Olayın failinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam etmektedir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin