Coğrafi İşaretli Yenice Ihlamur Balı Hasadı Yapıldı - Karabük Haber Postası
bal jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Temmuz, 2024 12:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Coğrafi İşaretli Yenice Ihlamur Balı Hasadı Yapıldı

Yenice Kaymakamlığı tarafından başvurusu yapılan ve Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından teknik destek sağlanarak coğrafi işaret tescili alınan “Yenice Ihlamur Balı” hasadı, Kuzdağı Köyü’nde bulunan Karakırık Arı Çiftliği işletmesinde gerçekleştirildi.

Bal hasadına AK Parti Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık, Arıcılar Birliği Başkanı Fuat Alpay, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, idari amirler ve üreticiler katıldı. Hasat töreninde konuşan yetkililer, Yenice Ihlamur Balı’nın coğrafi işaret tescili almasının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve yerel arıcılığın desteklenmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Yenice Ihlamur Balı, kendine özgü aroması ve yüksek kaliteli yapısıyla biliniyor. Coğrafi işaret tescili sayesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında daha geniş bir pazar bulması hedefleniyor. Törene katılan üreticiler, bu tescilin balın değerini artıracağını ve bölge arıcılarına yeni fırsatlar sunacağını belirtti.

Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, yaptığı konuşmada, “Yenice Ihlamur Balı’nın coğrafi işaret tescili alması, uzun süren bir çalışmanın sonucudur. Bu tescil ile birlikte balımızın kalitesi ve özgünlüğü tescillenmiş oldu. Yerel üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Hasat etkinliği, katılımcıların bal hasadını yerinde görmesi ve üreticilerle sohbet etmeleriyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin