Coğrafi İşaretli Safranbolu Kıtırına Yoğun İlgi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Eylül, 2023 15:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Coğrafi İşaretli Safranbolu Kıtırına Yoğun İlgi

Safranbolu Belediyesi’nin son 2 yılda seri üretimine geçtiği coğrafi işaretli Safranbolu kıtırı adını tüm Türkiye’ye duyurdu. Sağlık açısından da ön plana çıkan ve diyetisyenlerin ara öğün olarak önerdiği kıtıra olan talep ise giderek artıyor.

Coğrafi işareti Safranbolu Belediyesi tarafından alınan ve üretimi için tesis kurulan Safranbolu kıtırının Türkiye’nin birçok iline satışı yapılıyor. Özellikle yaz aylarında turistlerin de ilgisini çeken içeriğinde tamamen doğal ürünler bulunan kıtıra yurt dışından da talepler geliyor. Birçok ünlü firma Safranbolu kıtırını tezgâhlarına taşımanın hazırlığını yaparken turistik bölgelerden de kıtır alımı için Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne istek yağıyor. Gıda mühendisleri denetiminde Safranbolu kıtırını özenle hazırlayan kadınlar bu eşsiz lezzeti paketlere koyana kadar ince eleyip sık dokuyor. İçeriğinde bulunan safran, ceviz, fındık, buğday kepeği gibi malzemelerle doğallıktan ödün vermeyen Safranbolu kıtırı diyetisyenler tarafından da yakın takibe alındı. Bazı diyetisyenler danışanlarına ara öğün olarak kıtırı öneriyor.

2023 yılı içerisinde 2 bin 300 kilogram üretimi yapılan ve şu an yok satan coğrafi işaretli Safranbolu kıtırının yakın zamanda üretimini katlaması ve satış rekorları kırması bekleniyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta kkka tedbiri cenaze namazi arac basinda kilindi XzjnMth8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta KKKA tedbiri, cenaze namazı araç başında kılındı

Tokat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedeniyle hayatını kaybeden 21 yaşındaki genç, memleketi Zile ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Edinilen bilgilere göre, hayvancılıkla uğraşan S.G, yaklaşık 10 gün önce rahatsızlanması üzerine hastaneye başvurmuş, yapılan kontrollerde vücuduna kene yapıştığı tespit edilerek KKKA şüphesiyle tedavi altına alınmıştı. Durumunun ağırlaşması üzerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen genç, yoğun bakım ünitesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. S.G’nin cenazesi, memleketi Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Evrenköy’e getirildi. Köyde kılınan cenaze namazının ardından genç, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde alınan önlemler kapsamında, naaşın cenaze aracından çıkarılmaması ise dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin