Ramazan Öztürk tarafından
01 Şubat, 2024 11:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Coğrafi İşaretli Safranbolu Kıtırı Yok Satıyor

Patenti Safranbolu Belediyesi’ne ait olan, diyetisyenlerin ara öğün olarak önerdiği, 2023 yılında 5 ton üretilen coğrafi işaretli Safranbolu Kıtırı, yurt içi ve yurt dışından gelen yoğun talepler sebebi ile yok satıyor.

Safranbolu Kıtırı Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı kıtır üretim merkezinde gıda mühendislerinin denetiminde, işin uzmanları tarafından geçtiğimiz yıl 5 ton üretildi. 50gr, 100gr, 250 gr, 500 gr ve 1 kilogram olarak hazırlanan paketler İstanbul ve Marmaris’te önemli şirketlere satılırken, Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan sipariş hattına Türkiye’den ve yurt dışından yoğun talep geliyor. Doğal lezzeti ile adı Safranbolu sınırlarını aşan Safranbolu kıtırının, İspanya, Amerika gibi Dünya ülkelerinin yanı sıra Türkiye’de 81 İle satışı yapıldı. 2024 yılı ile satışlarına ara vermeden devam eden Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü ekipleri üretilen kıtırları Türkiye ve Dünya ülkelerine kargolamaya devam ediyor. (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin