Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0

“Çocukların ilgi ve yeteneklerini belirlemek, psikolojik danışmanların uzmanlık alanı”

Uğur Okulları Düzce Kampüsü, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’nün bu yılki kutlamasına ev sahipliği yaptı.

Kutlamaya Düzce Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Şube Müdürü Mehmet Özgüngör, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar, Düzce Üniversitesi PDR Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Düzce’de görev yapan psikolojik danışmanlar katıldı. Düzce Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, “Psikolojik danışmanlığın ne kadar kıymetli olduğunu, süreç içerisinde ne kadar önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz” diyerek sözlerine başladı. Kırbaş, “Aramızda göreve yeni başlayan psikolojik danışmanlar da var. Farklı okul, farklı yaş gruplarıyla çalışıyor olsanız da birbirinizden kazanım elde edecek olmanız çok kıymetli. Bilinçli, planlı, programlı yapılan çalışmaların kendiliğinden oluşuverdiğini söylemek mümkün değil. Çocukların ilgi ve yeteneklerini tespit edip becerilerin geliştirilmesi için düzenek oluşturmak, öncülük etmek sizlerin uzmanlık alanı” dedi.

“Her çocuk eşsizdir”

Uğur Okulları Düzce Kampüsü Kurucusu Gökhan Sarıgül, 1968’den beri hoşgörülü, eğitimin ve öğretimin erdemine inanan bir yapı olan Uğur Okulları’nda, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından “Her çocuk eşsizdir” anlayışının benimsendiğini belirterek Kişiye Özgü Çözüm Odaklı ve Proaktif Rehberlik yaklaşımıyla çalıştıklarını söyledi. Sarıgül, “Psikolojik danışmanlarımızı yılın tek günü anımsamıyoruz. Onlar, eğitim ve öğretim içinde önemli bir role sahip ve bizler için çok değerli. Bu tür etkinlikler yalnızca bir günle sınırlı kalmamalı. Eğitim ve öğretimle ilgili her konuda bir araya gelmeliyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda siddetli firtina agaclar otomobillerin uzerine devrildi tGN3K14H
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi

Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.

Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin