Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
0

Çocukların açık hava aktivitelerinde güvenliği ön planda tutulmalı

Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, çocukların dışarıda oynarken inançta kalabilmeleri için ailelerin onları nezaret altında tutmaları gerektiğini belirterek çeşitli ihtarlarda bulundu.

Açık havada oynarken çocukların daima olarak müşahede altında tutulmasının değerli olduğunu söz eden Medicana International Samsun Hastanesi Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, “Bu sayede ani tehlikeler evvelden fark edilebiliyor. Oyun alanının düzgün incelenmesi de büyük bir kıymet taşıyor. Oyun ekipmanlarının sağlam olması, yüzey tabanın düşmeleri emebilecek nitelikte olması gerekiyor. Bisiklet, paten üzere aktivitelerde gözetici ekipman kullanılmalı. Kask, dirsek ve diz koruyucuları üzere ekipmanların kullanılması, mümkün yaralanmaların azaltılmasına yardımcı olabilir” dedi.

Sağlıklı gelişim için öneriler

Uzm. Dr. Taneri, sıcak havalarda çocukların daha süratli susadığına dikkat çekerek, “Düzenli aralıklarla su içilmeli. Güneş ışınlarının ziyanlı tesirlerinden korunmak için güneş kremi, şapka ve güneş gözlüğü kullanımı teşvik ediliyor. Çocukların yaşlarına ve yeteneklerine uygun aktivitelerin tercih edilmesinin hem eğlenceyi sağlayacağı hem de riskleri minimize edecektir. Acil durumlar için temel birinci yardım bilgilerine sahip olmanız değerli. Yaralanma yahut kazalarda süratli ve hakikat müdahale hayatidir. Ayrıyeten, çocuklara inançlı oyun kurallarının öğretilmesinin, paylaşmayı, sırayla oynamayı ve arkadaşlara hürmet göstermeyi teşvik edecektir. Toplu alanlarda hijyenik davranışların öğretilmesi de unutulmamalı. Ellerin sık sık yıkanması ve öksürürken ağızın kapatılması üzere hijyen kurallarının öğretilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ailelerin, çocukların kendilerine her an ulaşabilecekleri bir bağlantı tekniği bulundurması da öneriliyor. Gerektiğinde irtibat kurabilmenin değeri üzerinde duruluyor. Çocukların açık havada inançlı ve keyifli vakit geçirmeleri için bu teklifleri göz önünde bulundurmanın, çocukların sıhhat ve güvenliği konusundaki sorumluluğun yerine getirilmesine katkı sağlayacaktır. Son olarak açık havada keyifli vakit geçirmek için alınacak tedbirler, çocukların güvenliği ve sıhhati açısından büyük ehemmiyet taşıyor. Böcek sokmaları ve kene ısırmaları konusunda aileler şuurlu olmalı, bu şekil bir olay yaşandığında kesinlikle işin uzmanından dayanak alınmalı” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin