Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
0

Çocukların açık hava aktivitelerinde güvenliği ön planda tutulmalı

Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, çocukların dışarıda oynarken inançta kalabilmeleri için ailelerin onları nezaret altında tutmaları gerektiğini belirterek çeşitli ihtarlarda bulundu.

Açık havada oynarken çocukların daima olarak müşahede altında tutulmasının değerli olduğunu söz eden Medicana International Samsun Hastanesi Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, “Bu sayede ani tehlikeler evvelden fark edilebiliyor. Oyun alanının düzgün incelenmesi de büyük bir kıymet taşıyor. Oyun ekipmanlarının sağlam olması, yüzey tabanın düşmeleri emebilecek nitelikte olması gerekiyor. Bisiklet, paten üzere aktivitelerde gözetici ekipman kullanılmalı. Kask, dirsek ve diz koruyucuları üzere ekipmanların kullanılması, mümkün yaralanmaların azaltılmasına yardımcı olabilir” dedi.

Sağlıklı gelişim için öneriler

Uzm. Dr. Taneri, sıcak havalarda çocukların daha süratli susadığına dikkat çekerek, “Düzenli aralıklarla su içilmeli. Güneş ışınlarının ziyanlı tesirlerinden korunmak için güneş kremi, şapka ve güneş gözlüğü kullanımı teşvik ediliyor. Çocukların yaşlarına ve yeteneklerine uygun aktivitelerin tercih edilmesinin hem eğlenceyi sağlayacağı hem de riskleri minimize edecektir. Acil durumlar için temel birinci yardım bilgilerine sahip olmanız değerli. Yaralanma yahut kazalarda süratli ve hakikat müdahale hayatidir. Ayrıyeten, çocuklara inançlı oyun kurallarının öğretilmesinin, paylaşmayı, sırayla oynamayı ve arkadaşlara hürmet göstermeyi teşvik edecektir. Toplu alanlarda hijyenik davranışların öğretilmesi de unutulmamalı. Ellerin sık sık yıkanması ve öksürürken ağızın kapatılması üzere hijyen kurallarının öğretilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ailelerin, çocukların kendilerine her an ulaşabilecekleri bir bağlantı tekniği bulundurması da öneriliyor. Gerektiğinde irtibat kurabilmenin değeri üzerinde duruluyor. Çocukların açık havada inançlı ve keyifli vakit geçirmeleri için bu teklifleri göz önünde bulundurmanın, çocukların sıhhat ve güvenliği konusundaki sorumluluğun yerine getirilmesine katkı sağlayacaktır. Son olarak açık havada keyifli vakit geçirmek için alınacak tedbirler, çocukların güvenliği ve sıhhati açısından büyük ehemmiyet taşıyor. Böcek sokmaları ve kene ısırmaları konusunda aileler şuurlu olmalı, bu şekil bir olay yaşandığında kesinlikle işin uzmanından dayanak alınmalı” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yalcin kosukavak sadece bir penaltiyla elendigimiz icin uzgunum 1jRLfUBL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yalçın Koşukavak: “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm”

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının ardından, “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi belki bu cümleleri kullanmayacaktım” dedi.

Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde Çorum FK, evinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmelerde bulundu. Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik eten Koşukavak, penaltı golüyle elenmelerinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

“15. sıradan gelip burada böyle bir başarı sağladık”

Play-off maçlarının zor olduğunu dile getiren Koşukavak, “Bizim için zor bir deplasmandı. Bunu söylememe gerek yok zaten. İki takım arasındaki farkları Türkiye biliyor. Oyunda ilk 10 ila 20. dakika arası biraz baskı yedik. Çorum orada penaltıdan bir golü buldu. Sonra biz oyuna çok hükmetmeye başladık. Bir tane geçiş hücumundan bir pozisyon verdik. Kaleci Emre kurtardı. Sonra oyun ikinci yarı tamamen Çorum yarı sahasında oynandı. Aslında topu 18’e çok getirdik. Orada golü bulsak maçı uzatabilirdik. Son dakika da bir pozisyon var. Oyunu yorumladığınız zaman, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geliş hikayemizden dolayı biraz da üzgünüm. Bir penaltıyla böyle beklentisi olan bir takıma karşı, bu kadar ciddi bir oyun oynayıp elenmek işin açıkçası beni üzüyor. Çünkü 12. hafta geldim takıma, 15. sıradaydı. Yukarıdaki altı takım hiç değişmedi bu ligde, ekonomik güçten, kadro yapısından dolayı sürekli onlar yukarıda vardı. Sürekli yedinci sıra değişiyordu. 15. sıradan biz gelip burada böyle bir başarı sağladık, play-off’a oynamaya hak kazandık. Çok genç oyuncularımız var ve kariyerinin sonunda çok oyuncularımız var. Ona rağmen bugünkü oyundan da oldukça memnunum. Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi, belki bu cümleleri kullanmayacaktım. Onun adına çok üzgünüm. Çorum FK’ya da ilerleyen maçlarda başarılar dilerim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin