Çocuklar Kreşte Organik Ürünlerle Besleniyor - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
19 Eylül, 2023 15:26 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
0
0

Çocuklar Kreşte Organik Ürünlerle Besleniyor

6 Şubat’ta eğitim öğretime kapılarını açan Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt gündüz çocuk bakımevinde kışlık hazırlıklar tamamlandı. Organik ürünlerle hazırlanan konserveler ile öğrencilerin sağlıklı besinleri tüketmesi ve ev ortamından farksız alanlarda öğrenim görmesi amaçlanıyor.

Safranbolu Belediyesi seralarından ve dallarından taze taze koparılan sebze ve meyveler ile öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine zemin oluşturmak adına kışlık konserveler hazırlandı. Derin donduruculara organik yeşil fasulyeler ve ata tohumu çilekler özenle paketlenerek konuldu. Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakım Evi’nin deneyimli aşçısı Ayfer Atalı mutfak personelleri ile birlikte öğrencilere gelişimlerini güçlendirecek çinko, demir, A,B,C,D,E, vitaminleri bakımından zengin kışlık ürünlerden konserveler hazırladı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ziyareti esnasında kendisine doğal ve organik ürünlerden öğrencilerimize kahvaltılıklar hazırlayalım demesi üzerine kolları sıvayan Atalı, çilek, kayısı, vişne ve şeftalilerden az şekerli reçel ve marmelatlar, ege usulüne göre çocuklara özel acısız tarhana yaptı.  Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen ata tohumu taze fasulyeleri ve çilekleri şoklayarak derin dondurucuların içine öğünlere göre paketledi. Yurt sorumlusu Nilgün Üçkamer 6 Şubat’ta 36 öğrenci ile eğitime başlayan Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakım Evi’nin şu anda 140 öğrenciye hizmet verdiğini, öğrencileri kahvaltı ve yemeklerinde organik ürünler ile buluşturduklarını söyledi.

Öte yandan kreşte öğrenim gören öğrenciler yemekleri ve kreşi çok sevdiklerini ifade ettiler. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 23 nisan coskusu cocuklarin gosterileri ayakta alkislandi 4uZ65Cbn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 23 Nisan coşkusu: Çocukların gösterileri ayakta alkışlandı

Kastamonu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklar tarafından coşkuyla kutlandı. Çocukların sahnelediği gösteriler vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Kastamonu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen törende çocuklar çeşitli gösteriler yaptı. Renkli görüntülere sahne olan törende, çocukların gösterileri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, “Sevgili çocuklar; Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz, geleceğimizi köklü kültürümüzden ilhamla güçlü bir şekilde kurmanız, bilime, teknolojiye, sanata ve spora gelecekte yön vermeniz, al bayrağımızı en yücelerde dalgalandırmanız en büyük arzumuzdur. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle sizleri, özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, kendi toplumunun ve medeniyetimizin değerlerinden beslenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, akademik başarılarının yanı sıra, sporda, sanatta, bilim ve teknolojide yetenekli ve değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirebilmektir. Böylece bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, gücünün ve değişen potansiyelinin kaynağı olacaksınız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halkoyunları sahnelendi.

Törene Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Hasan Baltacı, kurum, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin