Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çocuk Üniversitesi projesiyle minikler kampüs hayatını deneyimledi

Eğitim Yayın: 18.05.2024 16:12
İhlas Haber Ajansı
Çocuk Üniversitesi projesiyle minikler kampüs hayatını deneyimledi

Samsun’da “Çocuk Üniversitesi” projesi ile minik öğrenciler fakültede derslere girdi, kampüs hayatını deneyimledi.

Samsun Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu’nun hayata geçirdiği “Çocuk Üniversitesi” projesi başarıyla tamamlandı. Çocuklar ve gençlerin Kızılay bilincini erken yaşta edinmesi ve gönüllülük çalışmaları ile birlikte hayatlarına yeni hedefler koymalarını amaçlandığı projede, Canik Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hasköy Ortaokulu’ndan Samsun Üniversitesine gelen 36 öğrenci iki gün boyunca Canik ve Ballıca Kampüslerinde bulunan; insan ve toplum bilimleri, mimarlık ve tasarım, tıp, mühendislik ve doğa bilimleri fakültelerinin yanı sıra sivil havacılık yüksekokulunda, SAMÜ Genç Kızılay Topluluğu gönüllüleri tarafından ağırlandı. İngilizce mütercim tercümanlık bölümünde eş zamanlı çeviri laboratuvarını, tıp fakültesinde anatomi laboratuvarını, psikoloji bölümünde gözlem-görüşme odaları ile psikoloji laboratuvarını, uçuş akademisinde simülasyon odası ve hangarları, mimarlık fakültesinde dersliklerle beraber mühendislik fakültesini gezerek yapılan derslere katıldı. Ayrıca Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesini gezen çocuklar bunların yanı sıra cep sinema salonunda Kızılaycılık eğitimi ve ilkyardımın önemini anlatan seminerlerle bilinçlendirildi.

Mezuniyet töreni

Proje sonunda minik mezunlara Ballıca Kampüsünde bulunan Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Çam, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aktaş, Samsun Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Tayfun Şenel, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sekreteri Hasan Çörtük, Kızılay Samsun İl Şube Başkanı Onur Çoban, Kızılay Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Etli, Genç Kızılay Üniversiteler 2. Bölge Başkanı Halide Polat, Genç Kızılay Samsun İl Başkanı Lütfullah Osman, Genç Kızılay Samsun Üniversiteler Birim Başkanı Kübra Aksu ve Samsun Üniversitesi Genç Kızılay Topluluk Başkanı Işık Can Deniz’in katılımlarıyla belge ve hediyeleri verilerek mezuniyet töreni gerçekleştirildi.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Üniversite öğrencisi, Kastamonu’nun tarihi ve turistik yerlerini enstrümanıyla tanıtıyor

Kültür Sanat Yayın: 24.06.2024 16:15
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitim gören üniversite öğrencisi, şehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına keman çalarak katkıda bulunuyor.
Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Merve Ay, lise öğrencisiyken çalmayı öğrendiği kemanla Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını tanıtıyor. Farklılık oluşturmak için şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çalmaya başlayan üniversite öğrencisi Ay, keman çaldığı anları ise sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Ay’ın kentin tarihi ve turistik mekanlarında keman çaldığı anların görüntüleri sosyal medya kullanıcılarından büyük ilgi görüyor.
“Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum”
Müziğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladığını belirten Ay, “Müziğe olan ilgim çok fazla, bu yüzden Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum. Ben, kemana Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladım. Eğitimi Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladım. Benim, küçüklüğümden itibaren müziğe olan ilgim çok fazlaydı. Sürekli keman konservatuarları dinliyordum ve zamanla da kemana olan ilgimi daha da arttı. Keman çalmak istiyordum ama tek başına olacak bir iş değildi. Hocalarımın yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesine yazıldım. Burada eğitimi tamamladım ve müzik öğretmenliğine yöneldim. Şu anda Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyorum” dedi.
Şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çaldığını ifade eden Merve Ay, “Çanakkale Türküsü Kastamonu’ya özgür bir türküdür. Bende bu türküyü Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle Kurtuluş Savaşı’nda 3 dönem mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde keman çalarak seslendirdim. Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle aynı zamanda Kastamonu Kalesi’nde ve Kastamonu Saat Kulesinde de keman çaldım. Cumhuriyetimizin 100. yıl marşını çaldım. Benim için çok güzeldi, bu yüzden Turizm Fakültesinde Hikmet Haberal hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum”
Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istediğini kaydeden Merve Ay, “Kastamonu’nun çok fazla tarihi ve turistik yerleri bulunuyor. Buralar çok güzel. Ben de buralara giderek kemanımla tanıtımına katkıda bulunuyorum. Bu sayede hem şehrimizi tanıtıyorum hem de kendi tanıtımım oluyor. Aynı zamanda buralarda keman çalmak benim çok hoşuma gidiyor. Buralarda dinleyicilerin tepkileri de beni çok mutlu ediyor. Ben de bu şeklide tarihi yerlerde, tarihi mekanlarda keman çalmayı seviyorum. Kastamonu Kalesinde, Kastamonu Saat Kulesinde de zaman zaman kemanımla müzik çalışıyorum. Bundan sonrada çalmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
“Kastamonu’yu seviyorum ve tarihi değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor”
Kastamonu’yu çok sevdiğini ve tarihi değerlerine katkıda bulunmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyen Merve Ay, “Diğer şehirlerde de farklı üniversitelerde bölümler kazandım ama Kastamonu Üniversitesi ilk tercihim oldu. Çünkü Kastamonu’yu seviyorum ve buranın tarihi ile kültürel değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor. Şu anda müzik öğretmeni olmak ve mezun olunca da bir an önce atanmak istiyorum. İnşallah keman virtüözü de olmayı hayal ediyorum. Umarım bu hayalimi gerçekleştiririm. Halen keman ile ilgili çalışmalarımı da devam ettiriyorum” ifadelerini kullandı.