Reklam
Reklam
cocuk norolojisi uzmani uyardi cocuklarda teknolojik cihaz kullanimina sinir konulmali BVasDyrN jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 20:36 tarihinde yayınlandı
0

Çocuk nörolojisi uzmanı uyardı: “Çocuklarda teknolojik cihaz kullanımına sınır konulmalı”

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, “Okul öncesi dönemde teknolojik cihazının günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır” dedi.

Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik cihaz kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, zorunlu durumlar dışında belli kurallar çerçevesinde ve belirli sürelerle çocukların teknolojik cihazları kullanmasına izin verilmesinin uygun olabileceğini söyledi. 2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletlerin kullanmasının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Çünkü dil, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal becerilerin gelişimi için anne-baba ve diğer yetişkinlerle sosyal etkileşim gereklidir. Okul öncesi dönemde, günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır” diye konuştu.

“Uykudan önce kullanılmamalı”

Uykudan önceki 1 saatlik zaman diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca, kullanılacak sürenin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Ancak eğitim amaçlı kullanımlar, görüntülü görüşmeler veya konuşmalar bunun dışında tutulabilir” şeklinde konuştu.

“Uygun sınırlar konulmalıdır”

Günümüzde, çocuklar ve ergenler arasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının, bu araçların eğlence aracı haline gelmesine ve özel dillerin oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca, sosyal iletişimde önemli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan bağlantılarını sağlamaktadır. Özellikle okul öncesi dönemde, anne-baba etkileşimine açık ve doğru programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların faydalı olabileceği unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cw
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 13:37 tarihinde yayınlandı
0

Yenice köylerinde sel ve heyelan sonrası yoğun çalışma

Yenice ilçesine bağlı köylerde, sel ve heyelanların ardından ulaşımın yeniden sağlanması ve hasar gören alanların güvenli hale getirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yoğun bir çalışma programı yürütüldü.

Çalışmalar kapsamında Ören Köyü, Bağbaşı ve Değirmenyanı köylerinde meydana gelen sel tahribatı ile heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, bekoloder iş makineleriyle yeniden ulaşıma açıldı.

Keyfallar ve Abdullahoğlu köylerinde stabilize altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirilirken, Hisar, Özgünler ve Çakılar grup yolunda meydana gelen büyük heyelanlarda ekskavatörlerle kapsamlı onarım çalışmaları yapıldı. Satuk Köyü’nde ise dere taşkınlarının neden olduğu hasarların giderilmesi amacıyla bekoloderlerle menfez çalışmaları yürütüldü.

Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri de çalışmalara destek verdi. Bağbaşı, Dabazlar ve Özal Mahallesi güzergâhındaki Dabazlar Deresi ile Satuk-Kuluk Deresi’nde ekskavatörler ve kamyonlarla dere ıslah çalışmaları gerçekleştirildi.

Yetkililer, sahada özveriyle görev yapan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, “Halkımızdan aldığımız güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin