Reklam
Reklam

CMK kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ücret tarifesi yargıya taşındı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2017 07:40 tarihinde yayınlandı
0

KASTAMONU Türkiye Barolar Birliği ile Kastamonu Baro Başkanlığı, Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ödemeleri düzenleyen ücret tarifesini yargıya taşıdı.
Türkiye Barolar Birliği ile Kastamonu Baro Başkanlığı, Ceza Mahkemesi Kanunu kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ödemeleri düzenleyen ücret tarifesini yargıya taşıyarak Danıştay 10. Dairesi’ne itirazda bulundu.
Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, 31 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2017 yılı Ücret Tarifesi”ndeki artış oranlarının yetersiz olduğu ileri sürülerek tarifenin iptali için itiraz ettiklerini kaydetti.
Türkiye Barolar Birliği ve Kastamonu Barosu tarafından Danıştay’a sunulan itiraz dilekçesinde, tarifenin yürürlükte kaldığı sürece; avukatların CMK kapsamındaki hizmeti sağlıklı bir şekilde yürütemeyeceğini ifade eden Av. Çiftçi, bu durumun yargılama sisteminde ciddi aksamalara neden olacağını ve hukuk devletinin yara alacağını belirtti.
Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 13. maddesinin açık hükmüne rağmen, 2017 yılı tarifesi ile ilgili Türkiye Barolar Birliği’nin görüşünün dikkate alınmadığını söyleyen Av. Çiftçi, tarifede belirlenen ücretlerin verilen emeğin karşılığı olmadığını ve Anayasa’da yer alan eşitlik ilkesine ve angarya yasağına aykırı olduğunu ifade etti.
Tarifede yer alan ücretlerin günün ekonomik koşulları karşısında eridiğini söyleyen Kastamonu Barosu Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, “CMK tarifesinde belirlenen ücretlerin düşüklüğü güçlü ve bağımsız savunmaya hizmet edemeyeceği gibi adil yargılanma ilkesini zedelediği de tartışmasızdır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin