Reklam
Reklam

Çipli Kimlik Kartlarıyla ilgili şikayetler artıyor

kpyeni 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Ocak, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
0

Yeni nesil çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarıyla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetlerin son dönemde arttığı bildirildi. Kredi kartlarına benzer şekilde çipli olarak üretilen kimlik kartlarının, kısa süre içinde çip arızası nedeniyle kullanılamaz hale geldiği öne sürülüyor.

İddialara göre, kimlik kartlarında bulunan çiplerin düşmesi ya da işlevini yitirmesi nedeniyle çok sayıda vatandaş nüfus müdürlüklerine başvurmak zorunda kalıyor. Ancak söz konusu arızaların üretim kaynaklı olmasına rağmen “kullanıcı hatası” veya “ayıplı kimlik kartı” kapsamında değerlendirilmesi, tepkilere neden oluyor. Bu gerekçeyle vatandaşlardan yeniden kimlik kartı bedeli talep edildiği belirtiliyor.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, sorunun kendilerinden değil, kimlik kartlarını üreten firmadan kaynaklandığını savunuyor. Günlük kullanım sırasında çiplerin bu kadar kolay zarar görmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden vatandaşlar, üretici firmanın sorumluluk alması ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini dile getiriyor. Kimlik kartı yenileme sürecinde yaşanan bu sorunların son bulmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapılmasını ve kalıcı bir çözüm üretilmesini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

corumda kamyon ile traktor carpisti 1 olu 2 yarali GsvwTmPy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin