Karabük Postası tarafından
09 Ocak, 2015 15:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çınar Sineması (Muallimler Birliği) Binasında Sona Yaklaşıldı

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Muallimler Birliği Binası" olarak bilinen Çınar Sineması'nı aslına uygun inşa ederek müzeye dönüştüreceklerini belirterek, çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi. 1322′de yapıldığı tahmin edilen daha sonraları Muallimler Birliği binası olarak hizmet veren, sinema olarak da kullanılan ve 1970′de yıkılan tarihi binanın aslına uygun yapılarak “Belgesel Sinema Müzesi” olarak kullanılacağını dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Muallimler Birliği Binası diye bilinen Çınar Sineması’nı aslına uygun inşa ederek müzeye dönüştüreceğiz. Binanın restorasyonunu eldeki arşiv ve fotoğraflardan yola çıkarak yapıyoruz, Safranbolu’da yaşayan insanların anılarının yer aldığı binayı yeniden canlandırıyoruz. Bir süre sinema olarak kullanılmasından dolayı “Belgesel Sinema Müzesi” olarak değerlendireceğiz. Yine bu bina aynı zamanda festival için ofisler, merkez ve bize ulaşan bütün belgesel filmlerinde izlenebileceği bir yer haline gelecek” dedi. Hali hazırda 2000’in üzerinde belgesel film arşivinin bulunduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Safranbolu tarihini aslına uygun yaşatmak, gereken tarihi mekânlara yine aslına uygun bire bir restorasyonlar yapmak için çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydederken “amacımız Safranbolu’muzun güzelliklerini gelecek kuşaklara sapa sağlam teslim etmek. Halkımızda bunun farkında, bilincinde. Bu nedenle bizlerden desteklerini ve dualarını hiçbir zaman esirgemiyorlar. Tüm Safranbolulu hemşerilerime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin