Yusuf Korkmaz tarafından
16 Kasım, 2023 16:09 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çiftçilerin 5 Bin TL İsyanı

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamadı. Yapılan bu haksızlığa tepki gösteren çiftçiler kayıtlarını sildirerek üretimden vazgeçmeye başladılar. Yenice Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, "Emekli Ziraat Odası çiftçilerimizin tepkilerini haklı buluyoruz. Ancak, bu tepkiler yanlış yere gösteriliyor. Kayıt sildirerek üretimden vazgeçmek çiftçimize yarar getirmeyecektir" dedi.

Yenice Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, 5 bin lira ikramiye alamayan emekli çiftçilerimiz üretimden vazgeçiyor" diyerek çiftçi emeklilerine yönelik haksızlığın giderilmesini istedi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle, hükümet tarafından emeklilere   bir defalık vermeyi kararlaştırdığı ikramiyelerden çalışan emeklilerle birlikte, emekli Ziraat Odası üyelerine de verilmemesi ülke genelinde büyük tepkilere yol açtı. Ülke genelindeki emekli Ziraat Odası üyeleri, istifa sürecini başlattılar ve tepki gösterdiler. Bu gelişmeler üzerine, Yenice Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, yazılı bir açıklama yaparak, "Emekli Ziraat Odası çiftçilerimizin tepkilerini haklı buluyoruz. Ancak, bu tepkiler yanlış yere gösteriliyor" dedi. "KAYIT SİLDİREREK ÜRETİMDEN VAZGEÇMEK  YARAR GETİRMEYECEKTİR" Kayıt sildirerek üretimden vazgeçmenin yarar getirmeyeceğini ifade eden  Yenice Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, "Hükümet Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak emeklilere seyyanen beş bin lira ikramiye vermeyi kararlaştırdı. Ancak, burada belirgin bir ayrım yapılarak, çalışan emekliler muaf tutuldu. Ayrıca, odalarımıza tarımsal desteklerden yararlanmak üzere çiftçi kayıt belgesi alan emekli üreticilerimiz de aynı haksızlığa uğradı. Bu haksızlık karşısında üyelerimiz kayıtlarını sildirmeye başladılar. Gelecekte yapılacak destekler ve ikramiyeler için de engel teşkil edeceği düşüncesiyle istifa eden üreticilerimiz tepkilerini sanki odalar suçlu imiş gibi buraya yönlendirmektedirler. Yıllar önce, odalara kayıt olmuş üreticilerimiz, şimdi istifa etseler de yararı yoktur. İstifalar 1 Ekim'den önce yapılsaydı, sonuç alınabilirdi. Kayıt sildirerek üretimden vazgeçmek çiftçimize yarar getirmeyecektir. Üretimleriyle, ülke ekonomisine katkı sağlayan ve değer üreten çiftçilerimizin bu şekilde cezalandırılmasını anlamak mümkün değildir. Emekli çiftçilerimiz, en düşük bir maaşla geçinmelerini sağlamaktalar. Boş olan arazilerini değerlendirerek, katma değer üreten emekli çiftçilerimize yapılan bu büyük haksızlığın tez elden giderilmesi gerekir. Onlar, aldıkları düşük maaş karşısında, ihtiyaçları için bir şeyler üretmek zorundadırlar. Profesyonel çiftçi değildirler. Kendi ihtiyaçları için toprağı işlemekte ve üretmektedirler. Özellikle, odaya kayıt olup da beş yıldır faaliyet göstermeyenlere çok büyük mağduriyete uğratılmıştır.  Tarım Müdürlükleri bunları bilmektedirler. Durumu düzeltmek için onlara da görev düşmektedir. O nedenle, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, Anayasanın eşitlik ilkesine uygun bir uygulama yapılmalıdır. Çiftçilerimiz de haklı tepkilerini odalara değil, konunun muhataplarına çevirmelidir" diye konuştu. (Yusuf Korkmaz)  
blank
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2025 14:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR’den Mali Genel Kurul Öncesi Dikkat Çeken “İtibar” Anketi

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş., 28 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştireceği Mali Genel Kurul toplantısı öncesinde kamuoyunun dikkatini çeken bir "Kurumsal İtibar Anketi" başlattı.

Yönetim tartışmalarının yaşandığı, bazı toplantı içeriklerinin sızdırıldığı ve çeşitli spekülasyonların gündeme geldiği bir süreçte başlatılan bu anketin amacı net olarak açıklanmasa da, zamanlaması itibarıyla dikkat çekiyor.

Ankette, katılımcılara demir-çelik sektörüne dair algılarını, beklentilerini ve memnuniyet düzeylerini belirlemeye yönelik kapsamlı sorular yöneltiliyor. "Değerli katılımcı" hitabıyla başlayan ankette, "Demir Çelik sektörüne yönelik Kurumsal İtibar Araştırması gerçekleştirmekteyiz. Siz değerli paydaşların demir-çelik sektörüne yönelik algıları, beklentileri, önerileri, memnuniyet düzeyleri Kurumsal İtibar Skorunun belirlenmesinde önem teşkil etmektedir." ifadelerine yer verildi. Ayrıca, katılımcıların verdiği cevapların yalnızca analiz ve raporlama amacıyla kullanılacağı ve kişisel olarak değerlendirilmeyeceği taahhüt edildi.

Yapılan ankette sorulan sorular şu şekilde sıralandı:

"KARDEMİR sunduğu ürün ve hizmetler ile güvenilir bir kurumdur.

Saygın/prestijli bir kurumdur.

Deneyimli bir kurumdur.

Toplum ile etkili iletişim (Linkedin, Youtube, Twitter, Instegram, reklam, organizasyon, kampanyai sosyal sorumluluk projeleri vb.) yapar.

Açık ve şaffaf bir kurumdur.

Güçlü ve vizyon sahibi yönetim kadrosu olan bir kurumdur.

İş ve İşlemlerini yasa ve mevzuatlara uygun olarak gerçekleştirir.

Fiyat politikasına güvendiğim bir kurumdur.

Finansal yapısı güçlüdür ve üstün performansını sürdürebilir.

KARDEMİR yürüttüğü ve desteklediği sosyal sorumluluk faaliyetleri ile toplumda çeşitliliği (cinsiyet, yaş, eğitim, fikirler vb.) savunur.

Gönüllü çalışmalarda bulunan, sosyal projeler yapan, sivil toplum kuruluşlarında derneklerde yer alan bir kurumdur.

KARDEMİR yürüttüğü projeler ile bulunduğu bölgenin kalkınmasına destek olur. (İşbaşı Eğitim Programı (İEP), Üniversite Sanayi İşbirliği Protokolü vb.)

Kendime yakın hissettiğim bir kurumdur.

Birlikte çalışmak ve deneyimlemek isteyeceğim bir kurumdur.

Türkiye ekonomisine katkıda bulunur.

Bulunduğu bölgede istihdam imkanı sunar.

Sunduğu ürün, hizmet ve çözüm önerileri ile bunlara ilişkin süreçlerde yenilikçi yaklaşım sergileyen bir kurumdur.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, yenilikçi ve tasarıma önem veren bir kurumdur.

KARDEMİR küresel eğilimler doğrultusunda değişim ve dönüşümü yönetmede yetkindir.

Tüm paydaşlarının memnuniyetine önem veren bir kurumdur.

Tüm paydaşları ile bütün iletişim kanallarını süreklilik arz edecek şekilde açık tutan bir kurumdur.

Yürütülen çalışmalarda katma değer sağlayan bir kurumdur.

İlişkide bulunduğu tüm kesimlere (müşteri, halk, tedarikçi vb.) dürüst ve iş ahlakına (etik) uygun davranır.

KARDEMİR, yakın çevrede yaşayanlara faaliyetlerinin olumsuz etkisini (gürültü, kirlilik vb.) önlemede sorumlu davranır.

Çevre ve doğanın korunması ve çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinlikler yapar.

KARDEMİR projeleri ile döngüsel ekonomiye değer katarak, faaliyetlerini sürdürebilirlik boyutunda gerçekleştirir.

Enerji yönetimi ve kaynakların verimli kullanılmasını iş stratejisine dahil etmiştir.

KARDEMİR çalışmalarıyla sorumlu çevre yönetiminin bir örneğini göstermektedir. Katılımcılar, her bir ifadeye “Kesinlikle katılmıyorum”, “Katılmıyorum”, “Ne katılıyorum ne katılmıyorum”, “Katılıyorum” ve “Kesinlikle katılıyorum” seçeneklerinden biriyle yanıt veriyor. Anketin sonunda ise katılımcılardan KARDEMİR’e yönelik yenilikçi fikir, öneri ve beklentilerini yazmaları isteniyor.

Bu süreçte elde edilecek verilerin, hem şirketin kamuoyu nezdindeki itibarını ölçmek hem de olası yönetimsel stratejilere yön vermek amacıyla önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.