Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çift katlı otobüs arıza yaptı, yolcular saatlerce mahsur kaldı

SAMSUN (İHA) – Rize’den İstanbul’a giden 80 kişilik çift katlı otobüs arıza yapınca, yolcular saatlerce yolda mahsur kaldı.
1 Eylül akşamı Rize’den İstanbul’a yanlışsız çıkan 80 kişilik çift katlı Metro Turizm’e bağlı yolcu otobüsü, Samsun’un Havza ilçesinde arıza yaptı. Kayış attığı söylenilen otobüs, gece 03.30 sıralarından itibaren tamir edilmeye uğraşıldı. Bir türlü tamir edilemeyen otobüsteki yolcuları taşımak için olay yerine tek katlı öbür bir yolcu otobüsü gönderildi.
Saatlerce yolda mahsur kaldıktan sonra tek katlı otobüsün geldiğini gören yolcular duruma reaksiyon gösterdiler. 80 kişi yolda mahsur kaldıklarını söz eden yolcular, “Biz çift katlı otobüsle yolda kaldık. 80 kişi geceden beri otobüsün tamir olmasını bekliyoruz. Sabah saatlerinde bize tek katlı 45 kişilik otobüs yollamışlar. Biz yolcular da yarımızı burada bırakmamak için otobüse binmeme kararı aldık. Firma yetkilileri bizle ilgilenmiyor, bilgi vermiyor. Çok mağdur olduk. Tüm yolcuları alacak otobüsler gelmediği sürece bu otobüse de binmeyeceğiz. Burada hiçbir yolcunun kalmasını istemiyoruz” tabirlerini kullandılar.
Yetkililerden yardım isteyen yolcular, 7 saattir yolda kaldıklarını ve 80 yolcunun tamamının tahliye edilmesini istediklerini söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Arslan’dan Kızılay için ilginç benzetme

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı kutlama bildirisinde, Kzılay’ı, çaresizliğin üzerine doğan bir sabah güneşine benzetti.
Vali Nırtaç Arslan, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı iletide, Türk Kızılay’ının Türk milletinin yardımseverlik ve dayanışma hislerinin kurumsal bir temsili olduğunu söz etti. Arslan iletisinde, "1868 yılında ’Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ ismiyle kurulan Türk Kızılay’ı, yalnızca bir yardım kuruluşu değil, tıpkı vakitte milletimizin sıkıntı zamanlardaki teminatı, umutların sönmeye yüz tuttuğu anda yanan bir ışıktır. Çalışanların emeğiyle, gönüllülerin vicdanıyla ve halkımızın takviyesiyle büyüyen Türk Kızılay’ı afetlerde birinci alana inen, kan bağışında hayat kurtaran, yetimlere yuva olan, fakirlere aş olan bir hayır kervanıdır. Kızılay’ın kırmızı hilali, sadece bir amblem değil, adeta çaresizliğin üstüne doğan bir sabah güneşidir" sözlerine yer verdi.

"Türk Kızılay’ı gurur kaynağımızdır"
Kızılay’ın, yaşanan afetlerde beşere ve canlıya yardım eli olduğunu da hatırlatan Vali Arslan, "Depremlerde, yangınlarda, sel felaketlerinde, salgın hastalıklarda, her türlü zorlukta halkımızın yanında olan ve sırf ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzatan Türk Kızılay’ı, gönüllülük ruhuyla hareket eden binlerce çalışanı ile gurur kaynağımızdır.
Bugün, Kızılay’ın yalnızca geçmişine değil, geleceğine de sahip çıkma günüdür. Daima birlikte el vererek, bu uygunluk zincirine yeni halkalar eklemek; dayanışmayı, yardımlaşmayı ve insanlığı yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu his ve fikirlerle, Türk Kızılay’ının 157. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; insanlığa umut olan Kızılay neferleri ile takviyesini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin