Cide Kaymakamlığı, selin bilançosunu açıkladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2016 08:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Cide Kaymakamlığı, selin bilançosunu açıkladı

KASTAMONU Cide Kaymakamlığı, Cide’de 12 Ağustos günü başlayan ve 14 Ağustos’a kadar devam eden selin bilançosunu açıkladı. Cide Kaymakamlığı açıklamasında, Cide’de 12 Ağustos gecesi başlayan sağanak yağışın 14 Ağustos sabahına kadar aralıksız devam ettiğini ve bunun sonucunda da 24 saat içerisinde metrekareye 183 kilogram yağış düştüğünü açıkladı Cide’de Kaymakamlık bünyesinde kriz masasının oluşturulduğunu ifade eden Cide Kaymakamlığı yazılı açıklamasında, “12 Ağustos Cuma gecesi Cide’de Kriz Merkezi kurularak sel nedeni ile meydana gelen hasarların ortadan kaldırılması için çalışmalara hemen başlanıldı. Çalışmalar doğrultusunda Cumartesi günü itibari ile İl Özel İdaresinden 2 adet yükleyici, 1 adet lastikli ekskavatör, Kastamonu Belediye Başkanlığından 1 adet vidanjör, Şenpazar Belediye Başkanlığından 1 adet vidanjör, Kastamonu AFAD Müdürlüğünden 3 adet motopomp, arama kurtarama aracı ve ekibi, DSİ Bölge Müdürlüğünden 1 adet yükleyici, 1 adet kamyon, 1 adet paletli ekskavatör olmak üzere iş makineleri ilçemize yönlendirilmiştir. İlçemizde yaşanan aşırı yağışlardan dolayı herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Kriz merkezine ulaşan ilk bilgiler doğrultusunda ilçe merkezinde zemin katta bulunan 100’e yakın işyeri ve 300 civarında mesken ile 6 adet otomobil su basması sonucu zarar görmüştür. İlçemize bağlı köylerimizde ise yamaçlardan ve eğimli arazilerden gelen aşırı yağmur suları, dereleri ve çayları taşırarak köy yollarını tahrip etmiş olup; köy evlerinin temeline zarar vermiştir. Ayrıca trafo merkezine su basması sonucu Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren ilçede elektrikler kesilmiş olup buna bağlı olarak yine ilçemizde su kesintisi olmuştur. Ancak Cumartesi gecesi saat 24.00 civarında Küre-Şenpazar hattından ilçeye elektrik verilebilmiştir. Pazartesi itibari ile trafo merkezindeki sular tahliye edilerek saat 17.00’da ilçeye Cide hattından tekrar elektrik verilmiş olup, ilçedeki su kesintisi de sona ermiştir. Hayatın normal akışına dönmesi için başta kaymakamlık ve belediye olmak üzere tüm kurumlar gerekli tedbirleri almıştır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin