Çiçekler Beyazlar Altında - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mart, 2015 15:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Çiçekler Beyazlar Altında

Karabük’te ilkbaharın müjdecisi olan çiçekler, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.
Yaklaşık bir hafta önce badem, şeftali, kızılcık gibi ağaçlarda açan çiçekler baharı müjdelerken, yağan kar çiçekler için sürpriz oldu. Kar altında kalan bahar çiçekleri güzel görüntü oluştururken, çiftçiler meyve ağaçlarının çiçek açmasının ardından kar yağması ile bu yıl meyve vermemesinden endişe duyduklarını dile getirdiler.
Meteoroloji verileri, kar yağışının Cuma ve Cumartesi günleri de devam edeceğini bildirirken, çiftçilere zirai don uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda, “Zirai faaliyetlerin başladığı, meyve ağaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiği Karadeniz Bölgesi’nde, 22 Mart Pazar günü sabah saatlerine kadar hafif, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Başta meyve ve sebze üreticilerimiz, seracılarımız olmak üzere zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin; tahmin edilen zirai don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kucuk hafizlar plaket ile odullendirildiler 33Qn7iIQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Küçük hafızlar plaket ile ödüllendirildiler

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyet gösteren ve bölgenin sayılı Kur’an Kursları arasında yer alan Gürbüzler Kur’an Kursunda eğitim gören ve Ramazan ayı süresince Merkez İbrahim Ağa Caminde mukabele okuyan küçük öğrenciler yetkililer tarafından plaket ile ödüllendirildiler.

Yaşları 13 ila 14 küçük öğrenciler bir ay süreyle mukabele ile cemaate Kur’an-ı Kerim ziyafeti verirken, hatim duası ile Kur’an programı sona erdi. Ramazan ayı süresince mukabele okuyan hafızlara plaket takdim eden İbrahim Ağa Cami İmam Hatibi Murat Badur,” Öncelikle bu yavrularımızı yetiştirerek camimizde Kur’an-ı Kerim okunmasını sağlayan Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu en alt kademesinden en üst kademesine kadar emek veren ilgililere teşekkürlerimizi sunuyorum. Yine hafızlarımızın bu seviyelere gelmesinde maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen müftülüğümüze ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın ardından günün anısına hafızlar ile yetkililer hatıra fotoğrafı çekiminin ardından organizasyon sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin