CHP’li Öğüt, Safranbolu’da Enerji Nakil Hattı Eylemini Meclis’e Taşıdı

Karabük Postası tarafından
06 Mayıs, 2015 14:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu İlçesi'nde bir grup köylünün, enerji nakil hatlarının organik sebze ve meyve yetiştirdikleri tarlalarından geçmesini protesto eylemi Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması için verdiği önergede nakil hatlarının neden organik tarım yapan çiftçilerin bahçesinden geçirildiğini sordu. Sinop'tan başlayıp Kastamonu ve Safranbolu İlçesi'ne ulaşan enerji nakil hatlarının organik sebze ve meyve yetiştirdikleri tarlalarından geçmesini istemeyen köylülerin eyleminin kamuoyuna da yansıdığını belirten Öğüt, bahçelerden geçecek olan yüksek gerilim hattı ile bölgedeki tohumları 150-200 yıllık olan ve organik sebze meyve yetiştiren köylülerin ürünlerinin radyasyona maruz kalacağını dile getirdi. “Tüm dünya organik tarıma yönelirken söz konusu projede ısrar edilecek midir?” diye soran CHP’li Öğüt, yüksek gerilim hattının bahçelerden geçmesinin ürünlere zarar verecek olmasının yanı sıra insanlar için de tehlike arz ettiğini ifade etti. Önergesinde “Yağışlı ve nemli havalarda sonu ölüm ve yaralanma ile neticelenebilecek elektrik çarpma ihtimali artmaktadır.” İfadelerine yer veren Öğüt, “Dolayısıyla hatların ilk projede yer alan güzergahtan geçirilmesi böylece tarım arazilerinin zarar görmemesi düşünülmekte midir?” diye sordu.

26 yaşındaki genç ölü bulundu, yanındaki arkadaşı gözaltına alındı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da 26 yaşındaki bir genç, arkadaşı ile birlikte uyuşturucu aldığı argüman edilen konutta meyyit bulundu. Ölen gencin yanındaki arkadaşı gözaltına alındı.
Olay, Çatal havuz 12. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İ.K.Ö. (26), arkadaşı M.D.’nin de bulunduğu konutta hayatını kaybetti. Daha sonra konuta gelen arkadaşları İ.K.Ö.’nün cansız vücudu ile karşılaştı. 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından İ.K.Ö.’nün hayatını kaybettiği teyit edildi. İ.K.Ö.’nün öldüğü sırada yanında bulunduğu argüman edilen M.D. polis grupları tarafından gözaltına alındı.
Yapılan incelemelerin akabinde İ.K.Ö.’nün cenazesi otopsi incelemesi için morga kaldırıldı. Birinci belirlemelere İ.K.Ö.’nün aldığı uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.