CHP’li Akay’dan Orman Köylüleri İçin Bakanlığa Çağrı: “Sorunları Görün, Çözüm Üretin” - Karabük Haber Postası
cag2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Temmuz, 2025 13:31 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP’li Akay’dan Orman Köylüleri İçin Bakanlığa Çağrı: “Sorunları Görün, Çözüm Üretin”

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabüklü orman köylülerinin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündeme taşıdı.

Akay, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Orman Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak orman köylülerinin yaşadığı mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istedi.

“Orman Köylüsünün Cebine Bir Yıldır Kuruş Girmedi”

Orman emekçilerinin bir yıldır gelir elde edemediğini belirten Akay, bölme fiyatlarının hâlâ açıklanmadığını ifade etti. Akay, “Orman köylülerimizin sorunları bitmiyor, sorunları görmezden geliniyor. Yaklaşık bir ay önce damgalaması bitirilen emvallerin hâlâ bölme fiyatı belli olmadı. Geçimini sadece orman işinden sağlayan emekçilerimizin cebine bir yıldır kuruş girmedi. Orman Genel Müdürlüğüne soruyoruz: Fiyat belirlemesi için neyi bekliyorsunuz?” diyerek sürecin hızlandırılmasını talep etti.

“Orman Yolları Tehlike Saçıyor”

Konuşmasında Karabük’teki orman yollarının durumuna da değinen Akay, kötü yol koşullarının sık sık kazalara yol açtığını söyledi. Akay, “Karabük ilimizdeki orman ve orman yollarına bağlı yollardaki kazaların ardı arkası kesilmiyor. Bunun en önemli sebebi, orman yollarının sağlıklı olmaması, mevcut yolların kullanılmaz hâle gelmesidir. Tüm orman yolları yenilenmeli, sağlıklı ve güvenli bir şekilde orman emekçilerimizin hizmetine sunulmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer Artık Ses Versin”

CHP’li Akay, konuşmasının sonunda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenerek, “Orman köylülerimizi artık görün, sorunlarına kulak verin, çözüm üretin” çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk demir kartal sahasinda fenerbahceye maglup oldu eVg7sOE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Demir Kartal, sahasında Fenerbahçe’ye mağlup oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Karabük Demir Kartal Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 96-44 mağlup oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 20.haftasında Karabük Demirkartal GSK, Fenerbahçe’yi konuk etti. Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk devreyi 51-26 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci devresinde skor avantajını koruyan Fenerbahçe, Karabük temsilcisini 96-44 mağlup etti. Konuk ekip bu galibiyetle Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde zirve takibini sürdürdü.

Mücadeleyi Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti il temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, sporcular ve sporseverler takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin