Reklam
Reklam
hhhhhhhhhhhh
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Eylül, 2025 13:51 tarihinde yayınlandı
0

CHP’li Akay’dan Köylülere Yönelik Kanun Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, köylülerin tarım arazilerinde ve yaşam alanlarında yaşadığı yaban hayvanı zararlarının önlenmesi için Meclis’e kanun teklifi sundu. Teklif, İl Özel İdaresi Kanunu ve Orman Kanununda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

ZARARLAR İL ÖZEL İDARESİ VE BAKANLIK TARAFINDAN KARŞILANACAK

Kanun teklifine göre; Köylülerin tarım ürünlerine ve mallarına verilen zararlar İl Özel İdaresi bütçesinden, ormanlık alanlarda veya dışında meydana gelen saldırılarda oluşan zararlar ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacak. Böylece köylüler uzun süredir yaşadıkları mağduriyet için tazminat hakkına kavuşacak.

“DOĞAL ALANLAR DARALIYOR, KÖYLÜ MAĞDUR OLUYOR”

Son yıllarda doğal yaşam alanlarının daralması, orman ekosistemlerinin zayıflaması ve habitat kayıpları nedeniyle yabani hayvanların köylülerin ekili alanlarına yöneldiğini vurgulayan Akay, bu durumun hem ekonomik kayıplara hem de kırsal üretimin sürdürülebilirliğine darbe vurduğunu ifade etti.

“HUKUK BOŞLUĞUNU GİDERECEK DÜZENLEME”

Hukuk sisteminde yabani hayvanların neden olduğu zararların nasıl karşılanacağına dair açık bir düzenleme bulunmadığını belirten Akay, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kanun teklifiyle hem köylülerimizin ekonomik ve sosyal mağduriyetlerini gidermeyi hem de insan–yaban hayatı etkileşimini hukukî ve kurumsal bir zemine oturtarak ekosistemin korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

KÖYLÜYE TAZMİNAT, DOĞAYA KORUMA

Teklifin yasalaşması halinde, köylüler yaban hayvanlarının yol açtığı zararlara karşı yalnız bırakılmayacak, devlet hem mağduriyetleri giderecek hem de doğa dostu önleme mekanizmalarını devreye sokacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin